6 «εξωτικές» παραλίες στην Κύπρο που λίγοι γνωρίζουν

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που δεν τους αρέσουν οι κοσμοπολίτικες παραλίες και προτιμούν ήσυχες θάλασσες για ηρεμία και χαλάρωση, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει.

 


Article featured image
Article featured image

Μαζέψαμε κάποιες παραλίες στο νησί, οι οποίες δεν είναι και τόσο γνωστές, έτσι σπάνια ο κόσμος τις επισκέπτεται.

Ωστόσο η ομορφιά τους είναι φυσική και απερίγραπτη.

Δες πιο κάτω τις παραλίες και επέλεξε ποιαν θα επισκεφτείς.

 

Παχύαμμος

Το μικρό χωριό Παχύαμμος διαθέτει μια αμμώδη παραλία, 800 μέτρων, με την ονομασία «Παραλία Παχύαμμου».

Τα νερά εκεί είναι βαθιά και ζεστά. Στην περιοχή δεν υπάρχουν όμως ξαπλώστρες, ομπρέλες, ή κάποιο εστιατόριο για φαγητό, έτσι σε περίπτωση που θα πάτε θα πρέπει να πάρετε εσείς μαζί σας όλα τα απαραίτητα. 

Η παραλία του Παχύαμμου είναι ο κατάλληλος χώρος για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το πανέμορφο περιβάλλον.

 

Παραμάλι στη Λεμεσό

Με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο, βγες από την έξοδο προς Παραμάλι. Σαν φτάσεις στον παλιό δρόμο, πήγαινε δεξιά και με το που θα συναντήσεις το πρώτο σπίτι στα αριστερά σου, κατέβα προς παραλία.

Μετά από λίγο θα ξεπροβάλει απέναντί σου ένας μικρός κόλπος, αλλά και στα δεξιά μια αχανής έκταση που θα σε κάνει να χαμογελάσεις από ευχαρίστηση.

Επέλεξε ένα σημείο που θέλεις και σεβάσου την παραλία αφού αποτελεί χώρο εκκόλαψης χελώνων.

Τα μόνα πράγματα που θα βρείτε εκεί είναι μερικοί kite surfers που δίνουν χρώμα στην παραλία, ίσως και ένα μικρό βαν για αναψυκτικά, νερό, μπύρες και διάφορα σνακ.

 

Φυσική πισίνα στην Κισσόνεργα

Αν φέτος το καλοκαίρι βρεθείς στην Κισσόνεργα, κάνε μια βόλτα και ρώτα να μάθεις για τη θαλάσσια πισίνα που βρίσκεται κάτω από γνωστό ξενοδοχείο της Πάφου, με κρυστάλλινα σμαραγδί νερά.

Στην πραγματικότητα αυτή η φυσική λεκάνη, που είναι μέρος της θάλασσας, σχηματίστηκε με το πέρασμα των χρόνων, και λόγω και των βραχιόνων που την αγκαλιάζουν και από τις δύο πλευρές, μοιάζει με μια μεγάλη φυσική πισίνα. 

Οι ντόπιοι εκτός από βουτιές στα δροσιστικά νερά, επιλέγουν το συγκεκριμένο σημείο και για ψάρεμα με καλάμι, ενώ η ποικιλομορφία του βυθού ενδείκνυται και για καταδύσεις. 

 

Παραλία Ζαπάλο στο Κούριο

Στην περιοχή του κόλπου της Επισκοπής θα συναντήσεις μια αμμώδη παραλία με την ονομασία Τρυπητή, η οποία είναι γνωστή ως «Παραλία Ζαπάλο».

Η παραλία έχει έκταση 800 μέτρων και η ακτή της είναι γεμάτη με τεράστιες ποσότητες λεπτόκοκκης άμμου.

Η πρόσβαση εκεί γίνεται μέσω του δρόμου από το Κούριο προς το Ιερό του Απόλλωνα. Μετά την είσοδο προς το Ιερό και σε απόσταση 100 μέτρων, ακολούθησε πάροδο στα αριστερά. Προχώρησε μέχρι το σημείο που θα βρεις τη σιδερένια μπάρα. Αν το αυτοκίνητο σου δεν είναι 4x4, καλύτερο άστο εκεί και πήγαινε με τα πόδια.

Η διαδρομή δεν είναι και τόσο εύκολη και ειδικά στην επιστροφή, λόγω ανηφόρας. Το μπάνιο και το σκηνικό εκεί όμως, θα σε ανταμείψουν στο έπακρο.

 

Παραλίες στον Κάτω Πύργο

Στο χωριό υπάρχουν δύο παραλίες: η παραλία με την ονομασία «Αποθήκες» και η παραλία «Κρυονέρι».

Οι «Αποθήκες» είναι μια αμμώδης παραλία που ονομάστηκε έτσι χάρη σ’ ένα κτήριο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτήν, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιείτο ως αποθήκη.

Στην παραλία υπάρχουν τόσο ξαπλώστρες όσο και ομπρέλες προς ενοικίαση, ενώ ακριβώς πάνω από αυτήν θα συναντήσετε διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες για φαγητό.

Η παραλία «Κρυονέρι» πήρε την ονομασία της από τα κρύα νερά της θάλασσας. Εκεί υπάρχουν μερικά κρεβατάκια, που ανήκουν στο beach bar «grape by the sea».

Σ΄ ένα μικρό μέρος της παραλίας «Κρυονέρι» επιτρέπεται η κολύμβηση και στους σκύλους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ