«Είσαι δάσκαλος ή καθηγητής; Γίνε εθελοντής και βοήθησε παιδιά και νέους στο διάβασμα»

Μπορείς να το κάνεις!

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο των εκστρατειών του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη συλλογή σχολικών ειδών, αλλά και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε παιδιά άπορων οικογενειών λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι δύο εκστρατείες «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά» που έχει ως στόχο τη συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά απόρων οικογενειών ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η εκστρατεία «Είσαι δάσκαλος ή καθηγητής;  Γίνε εθελοντής και βοήθησε παιδιά και νέους στο διάβασμα» που έχει ως στόχο την προσφορά βοήθειας στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, τρέχουν από το Μάϊο και συνεχίζονται για όλο τον Αύγουστο.

 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

- Πρόσφερε σχολικά είδη!

- Μην πετάς τίποτα. Σκέψου αν σχολικά είδη που ετοιμάζεσαι να φυλάξεις ή να πετάξεις αλλά δεν τα χρειάζεσαι μπορούν να δοθούν σε ένα άλλο παιδάκι.

- Θα προμηθευθείς σχολικά είδη για τη νέα χρονιά; Βάλε μέσα στο καλάθι σου ακόμη ένα επιπλέον προϊόν για να δοθεί σε παιδάκι που δεν μπορούν οι γονείς του να του αγοράσουν.

Τι μπορείς να προσφέρεις; οτιδήποτε απαραίτητο για το σχολείο (καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή όμως κατάσταση) όπως:

• Σχολικά είδη, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη κ.α.

• Σχολικό ρουχισμό και παπούτσια

• Παραμύθια, βιβλία κτλ

• Εκπαιδευτικά παιχνίδια

• Έπιπλα και εξοπλισμό (γραφεία, καρέκλες γραφείου κ.α.)

 

Γίνε Εθελοντής και βοήθησε στο διάβασμα!

Εάν είσαι εκπαιδευτικός δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης μπορείς να βοηθήσεις στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, παιδιά και νέους από άπορες οικογένειες ή αν διαθέτεις ιδιωτικό φροντιστήριο μπορείς να παραχωρήσεις μια ή περισσότερες θέσεις σε μαθήματα που προσφέρονται από το φροντιστήριο σου σε παιδιά και νέους που έχουν ανάγκη και θα παραπεμφθούν κοντά σου από το Σώμα Εθελοντών.

 

Που πρέπει να αποταθείς;

Τα Σώματα Εθελοντών σε όλες τις επαρχίες θα συλλέγουν τα σχολικά είδη από το Μάιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 ώστε να τα παραδώσουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη το Σεπτέμβριο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Σημεία συλλογής Σωμάτων Εθελοντών και τηλέφωνα επικοινωνίας:

Λευκωσία: Ανδρέα Αβρααμίδη 9, διαμ. 301, Στρόβολος, τηλ. 22512602

Λεμεσός: 1ης Απριλίου 14, Αγία Φύλα, τηλ.     25737761

Λάρνακα: Στυλιανού Λένα 47, Αντωνίου Κωρτ, Διαμ. 1, τηλ. 24650525

Πάφος: Αριστοτέλη Σάββα 46, Αναβαργός, τηλ. 26953725

Αμμόχωστος: Πέτρου Πεσκέσιη 2, Φρέναρος, τηλ. 99124521

Κερύνεια: Τηλ. 97743185

 

Ώρες συλλογής: παρακαλούμε το κοινό όπως επικοινωνεί με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία του για τις ώρες συλλογής και περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ