21 χιλ. ευρώ πρόστιμο για Κύπριο λαθροθήρα [του έπεσε βαρύς ο λαγός]

Φυσικά ο λόγος που το πρόστιμο ανέβηκε τόσο πολύ δεν ήταν μόνο ο λαγός, αλλά και το γεγονός της παράνομης κατοχής θηράματος ενώ δεν είχε άδεια κυνηγίου, της κατοχής 2 λαγών από μη επιτρεπόμενη περιοχή, και της κατοχής συρματοπαγίδων και δικτύων, των οποίων η χρήση είναι παράνομη.

 


Article featured image
Article featured image

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας επέβαλε στον συγκεκριμένο κυνηγό από την επαρχία της Λάρνακας, εξώδικο πρόστιμο ύψους €21.586.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει αναλυτικά ο λογαριασμός ο κυνηγός τιμωρήθηκε με 11.000 ευρώ για κατοχή 2 λαγών σε κλειστή περιοχή,4.000 ευρώ για χρήση 7 συρματοπαγίδων, με το ποσό των 5.500 ευρώ για κατοχή 7 συρματοπαγίδων και 4 δικτύων και τέλος με το ποσό των 1.086 ευρώ για κατοχή θηράματος χωρίς άδεια κυνηγίου.

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη της κυνηγετική περιόδου την Κυριακή 20 Αυγούστου, η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας δημοσιοποιεί τη συγκεκριμένη απόφαση προς γνώση και συμμόρφωση, ενώ προτρέπει παράλληλα όλους τους κυνηγούς να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που θα τους φιλοξενήσουν.

Επισημαίνει επίσης ότι σύμφωνα με τον πρόσφατο τροποποιητικό Νόμο ο οποίος έχει τεθεί σε εφαρμογή, από τις 14/7/2017, το εξώδικο πρόστιμο, για ένα κυνηγό που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτοχος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, είναι €2.000 συν το τέλος των αδειών κυνηγίου που δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια. Δηλ. εάν ένας κυνηγός δεν έχει ανανεώσει άδεια κυνηγίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια τότε το εξώδικο πρόστιμο που θα καλεστεί να πληρώσει θα είναι 2.000+(4Χ€77)=€2.308. Η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από όλες τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 



Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αρχικά στη σελίδα της Υπηρεσίας Θήρας στο Facebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ