Εικόνες από την (καινούργια) παραλία του Αγ. Μέμνονα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Μερικούς μήνες πριν, όταν κάναμε αναφορά στο γεγονός ότι οι κατοχικές Αρχές κάνουν σκέψεις για να ανοίξουν μέρος παραλίας της περίκλειστης πόλης τγης Αμμοχώστου, η οποία βρισκόταν υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατού κατοχής (διάβασε περισσότερα ΕΔΩ), κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι διαδικασίες θα προχωρούσαν τόσο γρήγορα.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα της τ/κ ιστοσελίδας kibrisgazetesi.com, «ο κατοχικός στρατός, έπειτα από συμφωνία με το λεγόμενο Δημαρχείο της Αμμοχώστου, αποφάσισε να ‘ανοίξει’ ένα μικρό μέρος της παραλίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην περίκλειστη πόλη, επιτρέποντας έτσι στο κοινό την πρόσβαση σε αυτή. Το μικρό κομμάτι παραλίας -έκτασης 240 μέτρων- θα είναι ανοικτό κάθε χρόνο από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως, δεν είχε διευκρινιστεί ποιοι θα είχαν πρόσβαση σε αυτή την παραλία.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου οι εργασίες ανάπλασης ολοκληρώθηκαν και η παραλία «άνοιξε» για το κοινό. Για συγκεκριμένο κοινό, όμως, αφού οι κατοχικές Αρχές επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε άτομα που κατέχουν τούρκικη ταυτότητα ή ταυτότητα του ψευδοκράτους. Ούτε σε Ε/κ, ούτε σε ξένους τουρίστες.

Παρότι δεν επετράπη η είσοδος στα ΜΜΕ ούτως ώστε να φωτογραφίσουν την «καινούργια» παραλία που απευθύνεται σε λίγους, ο Constantinou Georgios Vounos κοινοποίησε στο group ‘Varosha,Famagusta,Cyprus (Kapalı Maraş Αμμόχωστος Ammóchostos)-The Solution’, ένα φωτογραφικό album με 7 φωτογραφίες από την παραλία όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα από τις εργασίες ανάπλασης.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ