Έξι μηνύματα που στέλνει το σώμα σας [και δεν πρέπει να αγνοήσετε]

Ούλα που ματώνουν, μαλλιά και νύχια που σπάνε, ξηρό δέρμα και άλλα παρόμοια σημάδια που πιθανόν να εντοπίζετε, αλλά είτε αγνοείτε είτε αδυνατείτε να εξηγήσετε, μαρτυρούν όχι μόνο ότι κάτι λείπει από το σώμα σας, αλλά και τι ακριβώς είναι αυτό.

 


Article featured image
Article featured image

Άλλωστε το σώμα μας έχει τους δικούς του κώδικες να μας ειδοποιεί όταν χρειάζεται κάτι ή απλώς δεν αντέχει άλλο. Αν λοιπόν ισχύει κάτι από τα πιο κάτω, τότε μάλλον είναι καλύτερα να μην το αγνοήσεις.

 

Λαχτάρα για ξινές γεύσεις:

Όλη αυτή η λαχτάρα για ξινές ή υπόξινες γεύσεις συνήθως μαρτυρά κάποια ορμονική αλλαγή (π.χ., εγκυμοσύνη) ή την αρχή κάποιας δυσλειτουργίας στο ήπαρ ή τη χοληδόχο κύστη. Στην περίπτωση που αυτή η λαχτάρα για κάτι ξινό διαρκεί για καιρό, ίσως πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό   Ούλα που ματώνουν Αν είστε απολύτως σίγουροι ότι τηρείτε τα απαραίτητα για τη στοματική σας υγιεινή, τα ούλα που ματώνουν είναι μία ένδειξη ότι ο οργανισμός σας στερείται βιταμίνης C. Πριν καταφύγετε σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, επιχειρήστε να αυξήσετε τις μερίδες φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε βιταμίνη C.  

 

Αναίτιες κράμπες και παρατεταμένη αϋπνία:

Δεν είναι μόνο το στρες και τα οικονομικά προβλήματα που μας στερούν τον ύπνο. Αν η αϋπνία σας κρατά καιρό τώρα και συνοδεύεται από κράμπες είναι μία ένδειξη ότι ο οργανισμός σας δεν διαθέτει αρκετό μαγνήσιο, σημαντικό θρεπτικό συστατικό του εγκεφάλου, των μυών και της καρδιάς. Πριν επισκεφθείτε γιατρό, δοκιμάστε διατροφολόγιο πλούσιο σε μπανάνες, καρύδια και αρκετά χορταρικά.  

 

Ξαφνική όρεξη για αλάτι και θαλασσινά:

Τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό σας έχουν πέσει, γι’ αυτό αναζητάτε κάτι αλμυρό και αν ξαφνικά επιθυμήσατε κάτι σε ψάρι, είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας εκλιπαρεί για ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά που του λείπουν. Συνήθως, συμβαίνει σε όσους αποφασίζουν να γίνουν vegans και η μεταστροφή γίνεται μάλλον απότομα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αναπληρώστε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που σας λείπουν είτε με τις σωστές τροφές, είτε μέσω βιταμινών και εγκεκριμένων διατροφικών συμπληρωμάτων.  

 

Νύχια που σπάνε εύκολα, μαλλιά που «υποφέρουν»:

Έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης B. Η τριχόπτωση, τα πολύ λεπτά μαλλιά και τα νύχια που σπάνε εύκολα αυτό σημαίνουν. Προσθέστε στη διατροφή σας άμεσα γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα, φυλλώδη χορταρικά, όσπρια και πατάτες, αμύγδαλα ή γάλα αμυγδάλου και συμβουλευτείτε έναν γιατρό για το τι ακόμη μπορεί να λείπει από τη διατροφή σας.  

 

Ξηρό, ευαίσθητο δέρμα που σκάει σε διάφορα σημεία του σώματος:

Αγκώνες που «σκάνε», τραχιά αίσθηση του δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματος ή σε όλο το σώμα εκτός από ενδείξεις κακής ενυδάτωσης, μαρτυρούν και έλλειψη βιταμίνης Ε. Πολύ νερό, τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα και οποιαδήποτε πηγή βιταμίνης Ε (ξηροί καρποί, φυτικά έλαια, φυλλώδη χορταρικά, κ.α), θα επαναφέρει το δέρμα σας στην υγιή του κατάσταση. 

 

Πηγή: LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ