Έρχονται καταιγίδες στην Κύπρο - μπορεί και χαλάζι

Από σήμερα μέχρι και το Σαββατοκύριακο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ασταθείς αέριες μάζες

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η ομίχλη θα διαλύεται νωρίς το πρωί ενώ χαμηλή νέφωση θα συνεχίσει να παρατηρείται τοπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας κυρίως στα δυτικά παράλια. Νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά έως ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Τα ποσοστά υγρασίας συνεχίζουν σε υψηλά επίπεδα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέο κύμα καύσωνα από την Μέση Ανατολή με τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της εβδομάδας.

 Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και η πρόγνωση της Μετεορολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, η οποία αναφέρει επακριβώς:

Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και περιοχές στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς 3, και παροδικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα µέτριοι 4 και τοπικά µέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και τοπικά το απόγευµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια, στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββάτο ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες στα ορεινά και περιοχές στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Την Κυριακή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, που θα παρατηρούνται νωρίς το απόγευµα, πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή και µικρή άνοδο τη ∆ευτέρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ