Οι ανεξερεύνητες παραλίες της Κύπρου [εικόνες]

Εκτός από τις δημοφιλείς και εύκολα αναγνωρίσιμες παραλίες του νησιού, σίγουρα υπάρχουν και πολλές που λίγοι είχαν την τύχη να τις επισκεφτούν και να τις απολαύσουν!

 


Article featured image
Article featured image

Πολλές από αυτές τις άγνωστες στο ευρύ κοινό παραλίες τις έχει φωτογραφήσει ο Αντρέας Παπαδόπουλος (διάβασε εδώ τη σχετική συνέντευξη), ο οποίος μάλιστα αυτό το διάστημα έχει μόλις κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τις 58 παραλίες της Πάφου (απ’ όπου και ορισμένες -αν όχι όλες- οι φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω).

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των εκδόσεων του Discovering Cyprus για τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου και τις 33 παραλίες της επαρχίας Λεμεσού, ο Αντρέας Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό για τις παραλίες της επαρχίας Πάφου, ο οποίος παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα μαζί με έκθεση φωτογραφίας -που αλλού;- στην Πάφου.

Ξεκινώντας από την Πέτρα του Ρωμιού και καταλήγοντας στον Κάτω Πύργο της επαρχίας Λευκωσίας (διάβασε σχετικό άρθρο ΕΔΩ για τις παραλίες της Λευκωσίας), στο βιβλίο-οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της 145 χιλιομέτρων ακτογραμμής.

 



 

Το κείμενο στο βιβλίο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά τους για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης.

Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ



 

Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους 4 κυριότερους παράκτιους αρχαιολογικούς χώρους, αυτούς της Παλαίπαφου (Κουκλιών), της Νέας Πάφου (Κάτω Πάφου), των Τάφων των Βασιλέων και του ΜΑΑ-Παλαιόκαστρου. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται μεγάλος χάρτης της παράκτιας ζώνης της Πάφου, όπου σημειώνονται όλες οι παραλίες και τα σημεία ενδιαφέροντος.

 



 

Και αυτό το βιβλίο (όπως και τα προηγούμενα) αναδεικνύει από πρώτο χέρι την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει, όπως μυστικές παραλίες, ναυάγια, θαλασσινές σπηλιές και εντυπωσιακά πετρώματα. Μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες φανερώνεται το ευρύ φάσμα των παραλιών που προσφέρει η επαρχία Πάφου, από τις ξέβαθες, ήσυχες, αμμώδεις παραλίες μέχρι τις άγριες, βραχώδεις και απόκρημνες, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που βρίσκονται στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα.

Κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις -αγγλικά, ελληνικά και ρωσικά και θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ