Έρχονται κι άλλες βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

 


Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις.

Σταδιακά νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στη περιοχή του Τροόδους και ορεινής Πάφου αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν βόρεια κίνηση και ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά περιοχές μέχρι τα παράλια του κόλπου της Μόρφου και κόλπου της Πόλης Χρυσοχούς. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται βροχές και θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 31 έως 33 βαθμούς στα παράλια και 23 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 13 στη χιονίστρα.

Από αύριο Τρίτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο με την θερμοκρασία στο εσωτερικό να φτάνει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι χθεσινές ασυνήθιστες για την εποχή βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τοπικά κυρίως το δυτικό μισό του νησιού ήταν αποτέλεσμα του αδύναμου Short Wave Trough (Σκάφη) σε συνδυασμό ασθενούς χαμηλού βαρομετρικού ανοιχτά της Πάφου που επηρέασαν το δυτικό μισό του νησιού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ