Πόσες φόρες πρέπει να το πούμε;

Μην ανεβάζεις φωτογραφίες του παιδιού σου στο διαδίκτυο.

 


Article featured image
Article featured image

Η Αστυνομία Κύπρου, υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά μέσω ενός κειμένου, τους λόγους που δεν πρέπει να αναρτούμε φωτογραφίες των παιδιών μας στο internet.

Διαβάστε το κείμενο πιο κάτω:  

«Πολλοί από εμάς, ανεβάζουμε φωτογραφίες των παιδιών μας στο διαδίκτυο (πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης), για να τις δουν οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Έλα όμως, που καραδοκούν διαδικτυακοί διαφθορείς (παιδόφιλοι), οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις αντιγράψουν και να τις φυλάξουν στα αρχεία τους ή να τις αλλοιώσουν.

Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ενέχει κινδύνους γενικότερα.

Ως εκ τούτου, γίνεται παράκληση όπως ο καθένας μας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ ως Αστυνομία προτρέπουμε για άλλη μια φορά τους χρήστες του διαδικτύου να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Προτού κοινοποιήσουμε οτιδήποτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά! Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ