Εικόνες και βίντεο από το χτύπημα του τυφώνα Ίρμα στη Φλόριντα

Χιλιάδες καταστροφές, πλημμύρες, διακοπή ρεύματος και τρεις νεκρούς, άφησε μετά το χτύπημά του ο τυφώνας Ίρμα, ο οποίος σάρωσε την πολιτεία της Φλόριντα. Από νωρίς, μάλιστα, οι Αρχές προειδοποιούσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κρυφτούν σε καταφύγια, αφού η ένταση και η μανία του τυφώνα δεν ήταν ελεγχόμενη.

 


Article featured image
Article featured image

Στο Μαϊάμι πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σε όλη την πολιτεία ο τυφώνας βύθισε στο σκοτάδι περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που εκατομμύρια άλλα κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα σαρώνουν τις δυτικές ακτές της πολιτείας, επισήμαναν σήμερα οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου θα χρειαστεί εβδομάδες. «Θα χρειαστεί να ανοικοδομήσουμε τμήμα του συστήματός μας, ιδίως στο δυτικό τμήμα της πολιτείας. Αυτή η διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας θα διαρκέσει εβδομάδες, όχι ημέρες» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της πολιτείας, Ρομπ Γκουλντ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο τυφώνας έχει πλέον υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1, παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Στα social media ανεβαίνουν συνεχώς εικόνες και βίντεο που θυμίζουν σκηνές αποκάλυψης, με τα σημεία τα οποία πέρασε ο τυφώνας να έχουν στην κυριολεξία διαλυθεί με το κόστος αποκατάστασης να είναι προς το παρόν ανυπολόγιστο.

 

 










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ