Όλα, όσα πρέπει να ξέρετε για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού στην Κύπρο

Συνδυάζοντας την τοπική γαστρονομία με μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα και αρώματα από διαφορετικές χώρες, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού υπόσχεται ένα γευστικό Σαββατοκύριακο πάνω στη θάλασσα, που θα συνοδεύεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, το Φεστιβάλ αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται στο Μόλο της Λεμεσού όπου για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, να γευτεί και να προμηθευτεί μια πλειάδα προϊόντων από τοπικά και διεθνή οινοποιεία και επιχειρήσεις εστίασης.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πέραν των 15 σεφ από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και την κουζίνα της πατρίδας τους.

Οι αδερφοί Nour και Ammar Abbara από τη Συρία, ο Mihaly Vorak από την Ουγγαρία, μια αντοπροσωπεία 6 σεφ από την Κίνα, ο Ιταλός Giuseppe Cerrone και πολλοί άλλοι θα παρουσιάσουν πιάτα από την κουζίνα της χώρας τους. Επίσης, το Φεστιβάλ με παρουσιάζει και την αντιπροσωπεία των σεφ από την Αφρικανική ήπειρο - με συμμετοχές από το Μάλι, τη Γουινέα, την Ν.Αφρική, τη Σενεγάλη, τη Μοζαμβίκη - οι οποίες στηρίζονται από την οργάνωση Invest4Africa και τα Ηνωμένα Έθνη.

 Ο οργανισμός Invest4Africa δίνει σε νεαρούς σεφ την ευκαιρία να επιδείξουν το έργο τους στο εξωτερικό. Αυτή είναι για πολλούς από αυτούς τους νεαρούς σεφ, η πρώτη φορά που θα ταξιδέψουν εκτός Αφρικής.  

Πέραν των σεφ, θα συμμετέχουν παράλληλα γνωστά και ανερχόμενα ονόματα παραγωγών, εστιατόρων, και άλλων εταιριών εστίασης ανάμεσά τους και οι Biltong Bullevard, Yummy Mandarino, Da Franco Cucina Italiana, Hofbräu München, Κοκκό, Μέλι Θριές, Fol Popcorn, Pagoda, India Gate, Cyprus Healthy Living, Cremoso Smoothies, Melikevotano, Λουκουμάδες Fantasia, All Organic, Theta, Το Βοτάνι, EvZin Bio, Puku Puku Organic, Smoothie & Sweetie, Syrian Restaurant,  Syntrofia, The Green Mandala, Jackie Ma Chinese Restaurant, Good Burger και Karpos.

Θα εκθέσουν τα προϊόντα τους επίσης, καταστήματα βιολογικών και οργανικών τροφίμων, για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.

  

Μαγειρικές δραστηριότητες και για τα παιδιά!

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά από 5 έως  12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες μαγειρικής υπό την επίβλεψη επαγγελματιών, με τη στήριξη του Future Worlds Centre. Κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε τριαντάλεπτα εργαστήρια μαγειρικής, τα οποία θα επαναλαμβάνονται ανά μία ώρα, ξεκινώντας από τις 4.30μ.μ.. Ισχύει είσοδος 2 ευρώ ανά παιδί.

  

Εκδηλώσεις από τον πολιτισμό της γεύσης

Μια σειρά από δρώμενα θα συνυπάρχουν στη διάρκεια της γευστικής γιορτής που θα στηθεί, τα οποία θα πηγάζουν μέσα από την αγάπη για το φαγητό και τη διατροφική συνείδηση. Οι παράλληλες αυτές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παράσταση ταγκό, συναυλία με την νεαρή τραγουδίστρια Cynthia Zietara, DJ sessions, μουσική εμφάνιση της  Κινεζικής παιδικής χορωδίας και πολλά άλλα. Επιπλέον, ο αστροφυσικός Γιώργος Τρουλλιάς, διευθυντής του Κιτίου Πλανητάριου και Αστεροσκοπείου, θα παρουσιάσει μια ομιλία με θέμα τι τρώνε οι αστροναύτες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξετάσει τον νυχτερινό ουρανό με ειδικό τηλεσκόπιο.

  

Cyprus International Food Festival  

23 & 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μόλος Λεμεσού, 4μ.μ. – 10μ.μ.

Facebook

*Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, από τις 4μ.μ. μέχρι τις 10μ.μ., το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί ΔΩΡΕΑΝ το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ