Σου αρέσουν οι ιστορίες τρόμου και μυστηρίου;

Τα δύο νέα έργα του Μιχάλη Νικολάου παρουσιάζονται στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Ιστορίες τρόμου και μυστηρίου, αλλά και διηγήματα κοινωνικού περιεχομένου που δίνουν τροφή για σκέψη, ακόμη και ιστορίες από τα μάτια ενός στρατιώτη που επέζησε της τουρκικής εισβολής.

Αυτά θα βρείτε, μεταξύ άλλων, στα δύο νέα βιβλία του Μιχάλη Νικολάου. Μετά τα «Τρελά Γατομπερδέματα» που απευθύνονταν κυρίως (αλλά όχι μόνο) σε παιδιά, ο Κύπριος συγγραφέας επιστρέφει με δύο συλλογές που θα καθηλώσουν τον αναγνώστη.

«Η πανσιόν και άλλα διηγήματα» και «33ΜΚ και άλλα διηγήματα» τιτλοφορούνται τα δύο νέα έργα του Μιχάλη Νικολάου που θα παρουσιαστούν στο τέλος του μήνα στην Κύπρο, στο Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2017 από τον εκδοτικό οίκο Συμπαντικές Διαδρομές.

Πιο ώριμος μετά το πρώτο του εγχείρημα με τα «Τρελά Γατομπερδέμα», ο Λεμεσιανός συγγραφέας «προβάλλει» με τα δύο καινούρια βιβλία του την ικανότητά του και σε άλλα είδη συγγραφής, αλλά και την ευχέρειά του να προσαρμόζει το ύφος της γραφής του στο εκάστοτε είδος με το οποίο καταπιάνεται.   

«Η πανσιόν και άλλα διηγήματα»

Μία συλλογή από διηγήματα μυστηρίου, τρόμου και φαντασίας που θα συναρπάσει τους αναγνώστες του είδους και όχι μόνο. Νεκραναστημένοι που ζητούν δικαίωση, ανισόρροπα άτομα που δολοφονούν αθώες γυναίκες, άνθρωποι που αναζητούν επαφή με το υπερπέραν, όλα αυτά και πολλά περισσότερα σκιαγραφούνται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

«Η πανσιόν», από την οποία ξεκινάτε την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, δίνει το όνομά της και στον τίτλο της συλλογής. Μίας συλλογής γεμάτης ιστορίες που σας κρατούν σε αγωνία, ιστορίες με απρόβλεπτο φινάλε, ιστορίες που θα αισθάνεστε πως τις ζείτε καθώς τις διαβάζετε. «Το τραπεζάκι», «Ο συμβολαιογράφος» και «Το κλειδί» είναι μερικές μόνο από αυτές.

«33 ΜΚ και άλλα διηγήματα»

Ο ηρωικός αγώνας και η αυτοθυσία των στρατιωτών της 33ης Μοίρας Καταδρομών κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο μέσα από τα μάτια ενός από τους επιζώντες στρατιώτες αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης για αρκετές από τις ιστορίες της συλλογής.

Επιπλέον, η κοινωνική αδικία, ο ξεριζωμός, η μετανάστευση, οι αναμνήσεις προσωπικών στιγμών, ιστορίες βγαλμένες μέσα από τον πόλεμο, τον πόνο και το όνειρο για μία καλύτερη ζωή θα συναρπάσουν το αναγνωστικό κοινό.

Η παρουσίαση στην Κύπρο

Τα δύο νέα βιβλία του Μιχάλη Νικολάου θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2017 στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα από τις 18.00 στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ, Αγίου Λαζάρου 81-83.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία από τις 18.00 στη Λέσχη Βιβλίου ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΟ, Λεύκωνος 67-71.

Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό από τις 18.15, Στο Δρόμο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34.

Την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, στην Πάφο από τις 19:00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, Αθηνάς 41-43.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ