Φθινοπωριάζει για τα καλά στην Κύπρο

Θερμές αέριες μάζες και αραιή σκόνη επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37-38 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 27 στη Χιονίστρα.

Σε ημιορεινές περιοχές πιθανό να καταγραφούν και λίγο πιο ψηλές θερμοκρασίες από ότι στο εσωτερικό. Την πιο μεγάλη απόκλιση από την κανονική θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να μας επηρεάσει ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα και θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας, ρίχνοντας τις θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 4-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ορεινά θα επικρατεί ψύχρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πολύ δροσερός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή σημειώνει μικρή άνοδο παραμένοντας όμως κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα βράδια αναμένεται κυρίως αίθριος και δροσερός καιρός.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται από κανονικά έως ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα βράδια αναμένεται κυρίως αίθριος και δροσερός καιρός.

Από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Όσον αφορά τις βροχές, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αλλά μια πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει για την ερχόμενη βδομάδα.



Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα πιθανό θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία σταδιακά υποχωρεί.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ, αλλά το απόγευµα στα δυτικά παράλια, ισχυροί και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς επίσης και στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, δεν αποκλείεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Παρασκευή αισθητή πτώση, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ