Αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν δεύτερη φορά μεθυσμένοι;

Σου φαίνεται υπερβολικό; Το αντίθετο, θα λέγαμε.

 


Article featured image
Article featured image

Ποτό και οδήγηση δεν πάνε μαζί και όσο κλισέ ή γραφικό και αν ακούγεται, τα αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στους δρόμους.

Και μπορεί στην Κύπρο, που το πρόβλημα είναι εξίσου μεγάλο, να αναλωνόμαστε σε καταδίκες και θεωρίες, στην Ελλάδα φαίνεται πως παίρνουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων.

Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράλληλα, κ. Κοντονής επισήμανε ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

 

*Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ