Οι οδηγοί του ΟΣΕΛ έκαναν εκπαίδευση για το πώς να αντιμετωπίζουν τους ποδηλάτες

Πώς ένας ποδηλάτης αντιλαμβάνεται τη θέση του στο δρόμο, πώς συμπεριφέρεται ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει και τι αναμένει από ένα οδηγό οχήματος ο οποίος χρησιμοποιεί επίσης το δρόμο.

 


Σεμινάριo εκπαίδευσης για την ποδηλατική ασφάλεια και ειδικότερα για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει οι οδηγοί λεωφορείων να αντιμετωπίζουν τους ποδηλάτες στο δρόμο, διοργάνωσε ο ΟΣΕΛ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο μαθημάτων που διεξάγει ο ΟΣΕΛ για τη συστηματική επιμόρφωση των οδηγών του σε ζητήματα ορθής οδηγικής συμπεριφοράς.

Με δεδομένη την αυξημένη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης στην πόλη, η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποσκοπεί στην ασφαλή συνύπαρξη λεωφορείων και ποδηλατών μέσω της καλύτερης κατανόησης των συνθηκών οδήγησης των δύο ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Αποστόλου, ο  Γενικός Γραμματέας, κ. Σταύρος Γεωργίου και ο Τεχνικός Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Χατζιωάννου παρείχαν πληροφόρηση με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού στους οδηγούς του Οργανισμού. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν αφορούσαν το πώς ένας ποδηλάτης αντιλαμβάνεται τη θέση του στο δρόμο, πώς συμπεριφέρεται ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει και τι αναμένει από ένα οδηγό οχήματος ο οποίος χρησιμοποιεί επίσης το δρόμο.

Το πληροφοριακό υλικό του σεμιναρίου θα συμπεριλαμβάνεται και στις υπόλοιπες ημερίδες εκπαίδευσης στις οποίες θα συμμετάσχουν όλοι οι οδηγοί του ΟΣΕΛ.

 


Σχετικα

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen

Η ερώτηση ενός δημοσιογράφου που εξόργισε τον Χοακίν Φίνιξ

Δεν μπορεί ούτε η Κομισιόν να μας εξασφαλίσει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Η απίστευτη απάντηση μαγαζιού της Λάρνακας προς πελάτισσα που έγραψε αρνητική κριτική

7 πατέντες για να σώσουμε τη ψυχή μας, πολύ καλύτερες από αυτή των Ρώσων ιερέων