Είναι οι έφηβοι gamers αδιάφοροι, τεμπέληδες και αντικοινωνικοί;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε στο μυαλό μας έναν έφηβο gamer ή γενικότερα έναν gamer, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι αυτή ενός νέου που όλη μέρα κάθεται μπροστά από μια οθόνη παίζοντας ανούσια παιχνίδια και αδιαφορώντας για τα πάντα. Ενώ, αντίθετα, θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι πιο ουσιαστικό, όπως το διάβασμα».

 


Η κοινωνιογλωσσολόγος, Ελισάβετ Κιούρτη, στο πλαίσιο της διαδραστικής έκθεσης που παρουσιάστηκε στη Λάρνακα στις 22 Σεπτεμβρίου, η οποία είχε ως στόχο να εναρμονίσει την Τέχνη, με την Επιστήμη και την Τεχνολογία υπό τον τίτλο «Το Έργο», ετοίμασε ένα video στο οποίο παρουσίασε τα αποτελέσματα του διδακτορικού της, του οποίου η έρευνα επικεντρώθηκε στον εγγραμματισμό μέσω video gaming, τον εγγραμματισμό στο σχολικό συγκείμενο, τη γλώσσα και τις κοινωνικές ταυτότητες.

Ένα πολύ ενδιαφέρον video, στο οποίο αναλύεται με απλά λόγια η συμπεριφορά των έφηβων gamers και η σημασία που διαδραματίζει και θα μπορούσε να διαδραματίσει το gaming τόσο στην κοινωνικοποίηση όσο και στην εκπαίδευση των νέων. 

 


Σχετικα

Στο ελληνικό καφενείο του Ριζοκαρπάσου

Εξόργισε το «bullying» παρουσιάστριας εναντίον του πρίγκιπα Τζορτζ

3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

«Τέλος» οι άδειες οδήγησης για φέτος

Μόνο 3 μέρες πρέπει να εργάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών

Είναι αυτή η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας;