Γιατί αυτή η φωτογραφία προκάλεσε πανικό;

Ένας «αποκεφαλισμένος άνδρας» και «αίματα» στην πόρτα του γκαράζ, προκάλεσαν πανικό, με την αστυνομία να προσπαθεί να διερευνήσει ένα ανύπαρκτο  «έγκλημα».

 


Article featured image
Article featured image

Εσύ πώς θα αντιδρούσες αν έβλεπες στην αυλή του γείτονα σου ένα σώμα βουτηγμένο στα αίματα, χωρίς κεφάλι; Αν δεν λιποθυμούσες από τρόμο, σίγουρα θα έτρεχες πανικόβλητος να κρυφτείς και σίγουρα θα ειδοποιούσες την αστυνομία να επιληφθεί.

Κάπως έτσι αντέδρασαν και οι κάτοικοι της κομητείας Greene, στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν εντόπισαν άτομο καταπλακωμένο από την πόρτα του γκαράζ, να κείτεται αβοήθητος. Αναστατωμένοι έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο «αποκεφαλισμένος» άντρας ήταν μια τρομακτικά ρεαλιστική διακόσμηση εν όψει της γιορτής του Halloween. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα δέχθηκε τόσες κλήσεις, που έβγαλε σχετική ανακοίνωση και προέτρεψε τον κόσμο να μην καλεί την Άμεση Δράση.

Όπως ανέφερε, οι πολίτες τηλεφωνούσαν και κατήγγειλαν ότι ένα «ύποπτο άτομο κείτεται στην είσοδο ενός σπιτιού και ματωμένα αποτυπώματα χεριού να φαίνονται πάνω στην πόρτα του γκαράζ». Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο του «εγκλήματος», αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν τα ρούχα ενός άνδρα, γεμισμένα με άχυρο. Το τμήμα του σερίφη της περιοχής έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι οδηγείτε στην περιοχή [...]: Πρόκειται για διακόσμηση για το Halloween! Μην καλείτε την Άμεση Δράση. Αντ' αυτού, δώστε συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του σπιτιού για τη φοβερή φάρσα».

 



Πολλά από τα σχόλια στο Facebook ήταν θετικά, με τους πολίτες να δίνουν όντως συγχαρητήρια στον εμπνευστή της ιδέας, ωστόσο ορισμένοι εξέφρασαν ανησυχίες για το γεγονός ότι μπορεί να φοβίσει τα μικρά παιδιά. Σημειώνεται πως το Halloween είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές στις ΗΠΑ.



*Με πληροφορίες από BBC/Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ