«Το Facebook ήταν πάντα εναντίον μου» [είπε ο Donald Trump]

Κάπου ανάμεσα στην κόντρα με τον Kim Jong Un και το χτίσιμο του τείχους του Μεξικού, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε να ανοίξει καινούργιο μέτωπο, αυτή τη φορά με τον Mark Zuckerberg και το Facebook.

 


Article featured image
Article featured image

O Trump, φανατικός χρήστης του Twitter, ισχυρίστηκε χθες Τετάρτη (28/9) ότι το Facebook είναι εναντίον του, όπως και όλα τα δημοσιογραφικά δίκτυα αφού συνεχώς προβάλλουν ψεύτικες ειδήσεις γι’ αυτόν, ενώ πολλές φορές αναρτούν διαφημιστικά μηνύματα πολιτικού χαρακτήρα που έχουν σκοπό να τον πλήξουν.Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες του Trump αναρτώντας με τη σειρά του το πιο κάτω κείμενο: «Ο Trump ισχυρίζεται ότι το Facebook είναι εναντίον του. Οι φιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι βοηθήσαμε τον Trump. Οι δύο πλευρές είναι δυσαρεστημένες από απόψεις και περιεχόμενο που δεν τους αρέσει. Μετά τις εκλογές, είχα πει ότι πιστεύω πως η άποψη ότι η παραπληροφόρηση μέσω του Facebook μπόρεσε να επηρεάσει τις εκλογές είναι παράλογη. Το να την αποκαλέσω παράλογη ήταν περιφρονητικό και το μετανιώνω. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά».

  

Η αντιπαράθεση αυτή, ξέσπασε την ώρα που ο Zuckerberg αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία στο πλαίσιο της έρευνας για την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Αφού η διεύθυνση του Facebook αποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη πιέσεις, να παραδώσει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο και άλλα στοιχεία διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων αναρτήσεων πολιτικού χαρακτήρα που αγοράστηκαν ή καταχωρήθηκαν από εταιρείες ρωσικών συμφερόντων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, τα μηνύματα είχαν στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Hillary Clinton, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

 

*Με πληροφορίες από την Huffingtonpost


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ