Η εικόνα της Ελένης Θεοχάρους που έγινε viral [μεγάλη η χάρη της]

Δύο ήταν τα hot topics της χθεσινής Τετάρτης (27/9), που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στα social media. Η «τούρκικη» γαλοπούλα {...δες σχετικά εδώ} και το εικονοστάσι της Ελένης Θεοχάρους.

 


Article featured image
Article featured image

Και εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί (που δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε), ‘τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει το εικονοστάσι της Ελένης Θεοχάρους;’.

Κανονικά, κανένα. Αν, όμως, αυτό αποτελείται από εικόνες αγίων οσιομαρτύρων αγωνιστών της ΕΟΚΑ, με φτερά αγγέλου και όπλα, τότε έχει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες, η Ελένη Θεοχάρους ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία από μια εικόνα του αγιογράφου Γιάννη Γίγα, η οποία απεικονίζει τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Μάκη Γεωργαλά, ως οσιομάρτυρα, με το όπλο του και φτερά αγγέλου. Η εικόνα συνοδευόταν με λεζάντα που ενημέρωνε τους φίλους της κυρίας Θεοχάρους, ότι πλέον η συγκεκριμένη εικόνα κοσμεί το εικονοστάσι της.

 



 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ασυνήθιστη αυτή εικόνα προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με τους περισσότερους χρήστες να αναρωτιούνται εάν πρόκειται για φάρσα ή για πραγματικό γεγονός, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν με έντονο και αρκετά επικριτικό ύφος.

Λίγη ώρα αργότερα, η κυρία Θεοχάρους επανήλθε με νέο post δίνοντάς του τον τίτλο «ΦΑΣΙΣΜΟΣ» εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή της σε όλους όσοι ήταν ερειστικοί, απαξιώνοντας την εικόνα και την ίδια. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού με δεύτερο post, πάλι σε έντονο ύφος, εξηγούσε πως η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι φάρσα αλλά πρόκειται για μια σειρά αγιογραφιών του καλλιτέχνη Γιάννη Γίγα, ο οποίος εικονογράφησε τους ήρωες της ΕΟΚΑ, δίνοντάς τους τη μορφή αγίων.

 



Ψάχνοντάς το λίγο, «ανακαλύψαμε» ότι όντως ο Γιάννης Γίγας έχει φιλοτεχνήσει μια έκθεση με τον τίτλο «Πρόσωπα/Εικονοστάσι» στην οποία περιλαμβάνει πρόσωπα της ελληνικής, της κυπριακής και της παγκόσμιας ιστορίας, στα οποία έχει δώσει μορφή αγίων που παραπέμπουν στους άγιους της ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

Ανάμεσά τους ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Τσε Γκεβάρα, ο Γεώργιος Καστριώτης, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα κ.α.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ