Ψάχνουν φωτογραφίες γάτων για να φτιάξουν καρτ-ποστάλ

Η ύπαρξη των γάτων μεταβάλλει το αστικό και αγροτικό τοπίο και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής μας ζωής.

 


Το «Φανερωμένης 70» ανακοινώνει ανοικτό κάλεσμα για υποβολή εικόνων και κειμένων για τη δημιουργία έκδοσης και σειράς καρτ-ποστάλ με θέμα τις ζωές των γάτων και τίτλο «Twilight».

To «Twilight» αποτελεί αναφορά στη λάμψη του βλέμματος των γάτων στο λιγοστό φως, το οποίο οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν πως ξόρκιζε τα κακά πνεύματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Αποσκοπούμε σε μια έκδοση που να έχει τοπικό χαρακτήρα και να απομακρύνεται από τις τυποποιημένες μεθόδους αναπαράστασης των γάτων. Μας ενδιαφέρουν εξατομικευμένες μαρτυρίες από ιδιοκτήτες, φροντιστές ή απλούς λάτρεις των γάτων ώστε να αποδώσουμε κατά το δυνατόν πιο πιστά και αυθεντικά τη σχέση των ανθρώπων με τις γάτες. Κάθε υλικό που αφορά τις γάτες θεωρείται χρήσιμο, είτε κινείται στην περιοχή του ρεαλιστικού είτε του μυθικού και φαντασιακού».

Οι προτάσεις που υποβάλλονται πρέπει να αποτελούνται από εικόνες και κείμενα στα ελληνικά ή τα αγγλικά, δεκτά γίνονται αποσπάσματα από μεγαλύτερα έργα.

Οι προτάσεις πρέπει να αποστέλλονται στο phaneromenis70@gmail.com μέχρι τις 20 Οκτώβρη στις 18:00. Επιλεγμένες προτάσεις θα περιληφθούν σε έκδοση και σειρά καρτ-ποστάλ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22663320


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen