Ανακάλυψαν γαλαρία που ήταν κρυμμένη για 30 χρόνια [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη προχώρησε στις 8 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Δασών, υπό την επίβλεψη του λειτουργού Χάρη Νικολάου, η οποία έφερε στο φως μια γαλαρία που ήταν κρυμμένη για 30 και πλέον χρόνια.

 


«Η σημερινή εμπειρία ήταν απερίγραπτη αφού το Τμήμα Δασών ανέλαβε να φέρει στο φως γαλαρία στην περιοχή ‘Λίμνη’ κοντά στο χωριό Κινούσα της επαρχίας Πάφου, η οποία ήταν κρυμμένη για πάνω από 30 χρόνια χωρίς να γνωρίζει κανείς την ύπαρξή της», αναφέρει σε σχετικό post του ο κ. Νικολάου.

Στη γαλαρία, συνεχίζει, δούλεψαν για δεκάδες χρόνια εκατοντάδες άτομα σε συνθήκες που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Μαζί τους σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν η κα Θάλεια, 93 ετών, σήμερα, η οποία είναι η μοναδική εν ζωή εργάτρια που δούλευε στη συγκεκριμένη γαλαρία από την ηλικία των 11 ετών.

Στη συγκεκριμένη γαλαρία, όπως ανέφερε στο City ο κ. Νικολάου γινόταν εξόρυξη χρυσού και σιδηροπυρίτη με το ολόκληρο το υλικό να εξάγεται.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού θα προχωρήσουμε με εσωτερικό καθαρισμό της γαλαρίας, ενώ θα γίνουν και όλες οι διαδικασίες για την προστασία της. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε καινούργιες», συνεχίζει.

 

*Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου  


Σχετικα

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γίνεται 69

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Στις 9 Αυγούστου, στο Κάστρο της Πάφου θα συμβεί κάτι μαγικό

Θέλεις να ζήσεις από κοντά την εμπειρία του τελικού Starbucks Barista Championship 2019

Γιατί κάποιοι παντρεμένοι άντρες δεν φοράνε τη βέρα τους;

Στην Κύπρο, το γάλα, το τυρί και τα αυγά τα πληρώνουμε σε βάρος χρυσού