Αυτό είναι ένα από τα μικρότερα μωρά που γεννήθηκαν ποτέ [και τα κατάφερε]

Γεννήθηκε 12 εβδομάδες πριν την υπολογιζόμενη ημερομηνία και ζύγιζε μόλις 400 γραμμάρια, με το δέρμα της να είναι τόσο λεπτό όσο ένα χαρτί.


Article featured image
Article featured image

Έχοντας περάσει τους τελευταίους έξι μήνες και τους πρώτους της ζωής του μέσα στο νοσοκομείο, το μικρότερο βρέφος στον κόσμο που γεννήθηκε ποτέ, κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει απόλυτα υγιές στο σπίτι του.     

Το κορίτσι γεννήθηκε πρόωρα στις 15 Ιουνίου στην Ινδία, 12 εβδομάδες νωρίτερα, ζυγίζοντας 400 γραμμάρια, καθώς η μητέρα αντιμετώπισε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της. Το δέρμα της ήταν λεπτό σαν χαρτί, τα πόδια της είχαν το μέγεθος αντίχειρα και κανένα από τα όργανά της δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως οπότε οι πιθανότητες να επιζήσει ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές.

 



Κι όμως η νεογέννητη Manushi, που θεωρείται το μικρό βρέφος που γεννήθηκε ποτέ στην Ασία και κατάφερε να επιζήσει, άρχισε σταδιακά να παίρνει βάρος. «Αγωνίστηκε ξανά και ξανά κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και τελικά τα κατάφερε», λέει η 48χρονη μητέρα της.

Οι γιατροί προχώρησαν σε άμεση καισαρική στην εγκυμονούσα Seeta όταν στη διάρκεια ενός υπέρηχου διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε ροή αίματος στο έμβρυο.   Αμέσως την έβαλαν σε θερμοκοιτίδα, αλλά όλοι έλεγαν πως οι πιθανότητες να επιζήσει ήταν ελάχιστες.

 



Κι ακόμη κι αν τα κατάφερνε, οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως η κόρη τους είχε 0.5 τοις εκατό πιθανότητα να επιζήσει χωρίς εγκεφαλική βλάβη.  Ωστόσο η μικρή Manushi αποδείχθηκε μαχήτρια και μετά από μεταγγίσεις αίματος, σωστή διατροφή και αναπνευστική υποστήριξη τα κατάφερε να σταθεροποιηθεί και να γίνει αρκετά δυνατή που σε επτά εβδομάδες άρχισε να τρέφεται με γάλα. 

Μετά από έξι μήνες νοσηλείας και έχοντας φτάσει πλέον περίπου στα 2.3 κιλά κρίθηκε ασφαλές να φύγει από το νοσοκομείο και να πάει σπίτι της.   Τα έξοδα νοσηλείας, περίπου 13.000 ευρώ, κάλυψε εξ' ολοκλήρου το νοσοκομείο. 

 


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ