Πρώτα το λέρωσαν με μπογιά, μετά το ράντισαν με αγίασμα και ύστερα το γκρέμισαν

Οι «δαιμονισμένοι» κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου είναι ό,τι πιο καμένο παίζει αυτή τη στιγμή στην ελληνική πραγματικότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Gazzetta.gr

 

Πρώτα το λέρωσαν με μπογιά (θυμήσου το περιστατικό εδώ...>>> https://goo.gl/RJ6qYh), μετά το ράντισαν με αγίασμα (δες τις εξαιρετικές στιγμές εδώ...>>> https://goo.gl/9K1YoW και ύστερα το γκρέμισαν δένοντάς το με σχοινιά και τραβώντας το με φορτηγό για να καθαρίσουν (επιτέλους) την περιοχή από το διαβολικό κόκκινο γλυπτό Phylax που τους μολύνει από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το να ξεκινήσουμε να γράφουμε λογύδρια περί ελευθερίας της έκφρασης στην τέχνη και το δικαίωμα του κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται όπως αυτός νιώθει, με δεδομένη βέβαια την όποια κριτική, είναι μάλλον ανούσιο και περιττό. Πόσω μάλλον όταν το εν λόγω έργο προέρχεται από έναν καλλιτέχνη διεθνούς κύρους, με έργα του να φιλοξενούνται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

 



Αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία όταν θίγεις το χριστεπώνυμο πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, ομάδα 15 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό, το οποίο δεν έφερε πινακίδες, και το τράβηξε, με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει. 

Μάλιστα, η ομάδα αυτή φέρεται να απείλησε εργαζόμενο σε καντίνα της περιοχής, που ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση. Όπως φαίνεται, η ομάδα των 15 ατόμων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι στην παραλιακή περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, ούτως ώστε να προχωρήσουν στην αχαρακτήριστη ενέργειά τους και έπειτα να το χαρακτηρίσουν ατύχημα.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ξεφεύγουμε από λούμπεν καταστάσεις και μιλάμε για παρακράτος». 

 



 

Με πληροφορίες από iefimerida


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ