Τοπικές καταιγίδες στην Κύπρο, ίσως και χαλάζι

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς μέχρι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιες από τις καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες και πιθανό να συνοδεύονται με χαλάζι.

Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα 1300 μέτρα περίπου και πάνω. Χιονόστρωση θα σημειωθεί κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω.

Σε περίπτωση εκδήλωσης χιονοκαταιγίδας, η χιονόπτωση θα είναι βαριά.

Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και παγετός.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14-16 στα παράλια και στους 0 στη χιονίστρα όπου ο παγετός θα επιμείνει.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να δώσουν ακόμα λίγες βροχές ή και ελαφριά χιονόπτωση στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6 έως 7 στα παράλια και στους -5 στη χιονίστρα. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχεδιαστεί παγετός.

Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις το πρωί πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ή ελαφριά χιονόπτωση στα ορεινά, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, οι μέγιστες θερμοκρασίες σημειώνουν άνοδο, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν γύρω στα ίδια επίπεδα εκτός από τα ορεινά οποθ σημειώνουν μικρή άνοδο

Το πρώτο μισό της επόμενης βδομάδας, ο καιρός συνεχίζει κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία σημειώνει περεταίρω μικρή άνοδο.

Πιθανή αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, από τις 3 του μήνα και μετά.  

Σημειώνεται πως το ύψος του χιονιού κοντά στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος είναι 30 εκατοστά και στη χιονίστρα γύρω στα 35.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ από απόψε ψηλή πίεση αρχίζει να εγκαθίσταται στην περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και στα βόρεια µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους µείον 4 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ