Κάτι πολύ όμορφο θα γίνει στο Ακρωτήρι Λεμεσού

Πάμε για να βιώσουμε τη φύση με διαφορετικό τρόπο! Τι θα κάνουμε; Εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!

 


Article featured image
Article featured image

Πού και πότε

Την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, στις 10:15, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, στη Λεμεσό.

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ



Τι

Ξέχασε τους χάρτες όπως τους ξέρεις! Το εργαστήρι ξεκινά με σύντομη παρουσίαση των μεθόδων δημιουργικής χαρτογράφησης καθώς και κάποιων παραδειγμάτων. Μετά από αυτή την εισαγωγή στη δημιουργική χαρτογράφηση, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη φύση γύρω σου ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου και να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σου χάρτης; Θα είναι τρισδιάστατος, θα αποτυπώνει υφές, θα είναι βίντεο; Οι πιθανότητες είναι απεριόριστες…

 



Φωτογραφία: Albert Stoecker

 

Γιατί

Αφού τελειώσεις το έργο σου, μπορείς να το υποβάλεις στον διαγωνισμό ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’ (για έφηβους και νέους ηλικίας 15-25 χρονών), για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις το έργο σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς -μπορείς να τον τελειοποιήσεις πριν μας τον παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι στις 26/1/18). Στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή ατομικά ή ως ομάδα.

 



Εικόνα από το προηγούμενο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης στη φύση του Κάβο Γκρέκο (διάβασε περισσότερα εδώ)



Επιπλέον…

Με το που τελειώσουν οι συμμετέχοντες με τη χαρτογράφηση, θα κάνουν πικνίκ απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής!

Τι γνωρίζεις για την περιοχή αυτή;

Η Χερσόνησος Ακρωτηρίου είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για τα πουλιά στην Κύπρο. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο σύμπλεγμα φυσικών υγροτόπων της Κύπρου και συγκεντρώνονται παγκόσμια σημαντικοί αριθμοί Φλαμίνγκο, τα οποία με λίγη τύχη θα μπορέσουμε να απολαύσουμε από τα τηλεσκόπια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

 

Αν λοιπόν περίμενες την τέλεια αφορμή για να εξερευνήσεις τη φύση, τώρα τη βρήκες! Οι διοργανωτές ανυπομονούν να δουν τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ: www.wildfornature.birdlifecyprus.org

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό - θα δοθεί προτεραιότητα σε νέους ηλικίας 15-25 χρονών

Δωρεάν συμμετοχή

Περιορισμένος αριθμός θέσεων - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 5 Ιανουαρίου): 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

*Οι συμμετέχοντες πρέπει να φροντίσουν να φέρουν δικό τους ποτό και φαγητό για το πικνίκ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας 'Γουάιλντ φορ νέιτσουρ' (wild for nature) την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out.

Χορηγός επικοινωνίας η CITY.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ