Αν θα βουτήξεις για να βρεις το σταυρό πρέπει να έχεις χαρτί γιατρού

Και κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).

 


Article featured image
Article featured image

Με αυτές τις σημειώσεις κυκλοφόρησε προ ημερών μία ανακοίνωση από το λιμεναρχείο της Ρόδου, απευθυνόμενη σε όσους όσοι επιθυμούν να βουτήξουν την ημέρα των Θεοφανείων για να πιάσουν τον σταυρό.

«Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους. Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρα από την 02-01-2018 μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές). Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων. Όλοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό)», έγραφε συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Το πρώτο σκέλος, της ιατρικής βεβαίωσης, έχει λογική αφού ο κίνδυνος της ανακοπής -ειδικά όταν βουτάς σε παγωμένο νερό- δεν είναι αμελητέος. Ενώ στη θάλασσα, η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων και πνιγμό.

Για το δεύτερο σκέλος τώρα, το σημείο που αναφέρεται στο μαγιό, πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος αν εμφανίστηκε ποτέ κάποιος για βουτιά στα Θεοφάνεια γυμνός και αναγκάστηκαν να το διευκρινίσουν.

 

Με πληροφορίες από Lifo, Vice


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ