Βίντεο και φωτογραφίες από τη Βενετία μετά την κακοκαιρία

Το ρομαντικό σκηνικό της πόλης, μετατράπηκε σε υγρό εφιάλτη.

 


Article featured image
Article featured image

Στη βόρεια πόλη Σαβόνα, κοντά στην Γένοβα, μια γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, όταν αντικείμενο τη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα στο πρόσωπο.   

Δυο άνθρωποι πέθαναν από κατάρρευση δέντρου στην παραθαλάσσια περιοχή της Τερατσίνα, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε την ζωή του έξω από τη Βενετία.   

Από δέντρο καταπλακώθηκε και ένας νέος είκοσι ενός ετών ενώ περπατούσε σε δρόμο της Νάπολης, ενώ και στην πόλη Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, πεύκο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες. Και σε αυτή την περίπτωση, η κινητοποίηση των πρώτων βοηθειών ήταν μάταιη.   

Σε πολλές ιταλικές πόλεις αύριο τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, ενώ η Πολιτική Προστασία πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επιχειρήσεών της.   

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ σήμερα η Βενετία «βυθίστηκε« με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα. Με απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.  

Πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια. Στην πόλη Μπέργκαμο, έξω από το Μιλάνο, τέλος, από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και τετρακόσιοι άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.  

 

«Βυθίστηκε η Βενετία» - Επτά νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ