Τελικά τι έκανε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κοσμηματοπωλείο;

Καινούργιο οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε χθες, 3 Οκτωβρίου 2018, θέτει προς αμφισβήτηση πολλούς από τους ισχυρισμούς που είχαν βγει προς τα έξω έως σήμερα.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το VICE GREECE με πλάνα από κάμερα ασφαλείας μαγαζιού που βρισκόταν δίπλα στο κοσμηματοπωλείο, λίγα λεπτά πριν το λιντσάρισμα στην οδό Γλάδστωνος, το οποίο προκάλεσε το θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, φαίνεται να καταρρίπτει πολλούς από τους ισχυρισμούς που προέβαλαν δράστες και αστυνομία ως προς τη συμπεριφορά και τις προθέσεις του Ζακ Κωστόπουλου.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει σε κατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κοσμηματοπωλείο. Αγοράζει ένα μπουκαλάκι νερό και κατευθύνεται προς την έξοδο ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στο πλάνο ο 33χρονος.   

Όταν ο Ζακ Κωστόπουλος επιχειρεί να μπει στο κατάστημα, ένας άντρας με κίτρινη μπλούζα τον εμποδίζει και μοιάζει να τον απωθεί. Στο σημείο φτάνουν αμέσως ακόμα δυο. Ο ένας εκ των δύο, του δίνει ένα μπουκάλι νερό.   

Ο Ζακ μένει στο σημείο για περίπου μισό λεπτό και στη συνέχεια διασχίζει την οδό Γλάδστωνος προς την κατεύθυνση του κοσμηματοπωλείου.   

Η φιγούρα του Ζακ Κωστόπουλου δείχνει πως δεν προβαίνει σε καμία απειλητική κίνηση, ενισχύοντας και καταθέσεις δύο μαρτύρων, ότι έψαχνε χώρο να προστατευτεί και δεν ήταν σε αμόκ, όπως υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου.   

Το βίντεο συμφωνεί και με την κατάθεση υπαλλήλου του ταχυφαγείου ότι ο Ζακ προσπάθησε να μπει στο κατάστημα και κάποιος τον απώθησε.   

Επιπλέον, υπάρχει μαρτυρία νεαρής κοπέλας ενώπιον του ανακριτή που κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων, φωνάζοντας «βοήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το News 24/7, στην αστυνομία δεν εξετάζουν μόνο τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πολύ περισσότερα, από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.  

 

Με πληροφορίες από: VICE GREECE, LIFO, News 24/7


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ