Καθαρός από ναρκωτικές ουσίες ο Ζακ Κωστόπουλος

Τώρα ποια δικαιολογία θα βρούμε για να αιτιολογήσουμε μέσα μας, τη βάναυση δολοφονία ενός νέου ανθρώπου;

 


Article featured image
Article featured image

Πέρασαν κιόλας δύο μήνες από όταν κυκλοφόρησε το βίντεο με την άγριο ξυλοδαρμό που κατέληξε σε δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αρχικά από πολίτες και έπειτα από την Αστυνομία, με την αιτιολογία ότι ο εν λόγω νεαρός εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο υπό την επήρεια ναρκωτικών και με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να ληστέψει το κατάστημα.

Από τότε έως σήμερα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας βάραιναν σχεδόν εξ ολοκλήρου την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου οι οποίοι με ψεύδη και ανακρίβειες προσπαθούσαν να καλύψουν τα όσα ανεκδιήγητα έπραξαν εκείνη την ημέρα.

Μία από αυτές, ότι δηλαδή ο Ζακ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και βρισκόταν εκτός ελέγχου εκείνη την ημέρα, πέφτει και πάλι στο κενό αφού σύμφωνα με το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων ο Ζακ βρέθηκε καθαρός στις πέντε κατηγορίες που του είχε προσάψει η Αστυνομία, για χρήση οπιούχων, κοκαΐνης/μεταβολίτων, αμφεταμίνης/μεταμφεταμίνης, βενζοδιαπεζίτης και μεθαδόνης.

Οι εξετάσεις βρέθηκαν θετικές μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων. 

Την αποκάλυψη έκανε σε εκτενές ρεπορτάζ της, η ιστοσελίδα Popaganda στο οποίο δημοσιεύονται και τα επίσημα έγγραφα των τοξικολογικών.

Και παρότι τα αποτελέσματα κατέρριψαν ακόμη έναν αβάσιμο ισχυρισμό της Αστυνομίας, λίγη σημασία έχει καθώς η ουσία είναι πως συνεχίζουμε να έχουμε στα χέρια μας μία ανείπωτη υπόθεση αστυνομικής βίας, μία δολοφονία, την οποία διακαώς κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν, ούτως να μην αποδοθεί δικαιοσύνη.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο Popaganda.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ