Ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι το ΓεΣΥ θα γίνει στην ώρα του

Περίοδος ζυμώσεων, συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών διανύει η Κύπρος λίγο πριν το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) γίνει καθημερινότητα για τους πολίτες της.

 


Σε μια συνέντευξη που οδήγησε σε πολλές εξελίξεις, ανακοινώσεις επί των ανακοινώσεων και έντονο παρασκήνιο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διεμήνυσε ότι το Σχέδιο προχωρά κανονικά και πώς σε καμία περίπτωση «δεν θα βγούμε εκτός χρονοδιαγραμμάτων».

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και στην εκπομπή «Όλα στο φως» ο Υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την στήριξη που κατά την εκτίμησή του θα τύχει το ΓεΣΥ από τους αρμόδιους φορείς, μίλησε για ισότητα εκφράζοντας ξεκάθαρα τη διαφωνία του ως προς τον να δύνανται οι γιατροί να βλέπουν να βλέπουν τους ασθενείς ιδιωτικά και οποιαδήποτε ώρα, καθώς έτσι, όπως είπε, θα δημιουργηθούν δύο κατηγορίες ασθενών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) είναι αυτός που κάνει τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκομένους και το Υπουργείο είναι παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ


Σχετικα

Τι κοινό έχουν οι Κύπριοι αρχιτέκτονες του παρελθόντος με τους Κύπριους μουσικούς του σήμερα;

Ποιος θα παρουσιάσει το «The Voice of Greece»;

Από σήμερα, λέμε… Καλό Μεσημεράκι

Στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία

Κυκλοφορεί ψήφισμα για τερματισμό ανέγερσης αίθουσας δεξιώσεων δίπλα στη Μονή Αρχαγγέλου

Ο Μάρκος διέσωσε έναν σκύλο στη Λεμεσό, μέσα από λάκκο βάθους 8 μέτρων