Σήμερα δεν «γιορτάζουμε» μόνο την Black Friday

Αυτή η Παρασκευή σημαδεύεται και από ένα άλλο, σημαντικό, γεγονός.


Article featured image
Article featured image

Αυτή η Παρασκευή, έχει καθιερωθεί διεθνώς, ως η ημέρας υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για τα δεινά που υπόκεινται εκατομμύρια ζώα από τους ανθρώπους για τη γούνα τους.

Η «Παρασκευή χωρίς γούνα» τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Νοεμβρίου στη μνήμη όλων αυτών των ζώων που θανατώθηκαν βασανιστικά για ένα παλτό, μια τσάντα ή ένα ζευγάρι παπούτσια.

Σήμερα, περισσότερο από 30 εκατομμύρια ζώα (λίγκες, αλεπούδες, βιζόν, Μινγκ, Ρακούν, Κογιότ, Σκίουροι, μαύρες αρκούδες και άλλα θηλαστικά) δολοφονούνται βάναυσα κάθε χρόνο.

Τα ‘στρατόπεδα συγκέντρωσης’ των ζώων καλά κρατούν. Ζώα παραμένουν φυλακισμένα για 8 η 9 μήνες μέσα σε κλουβιά, κάτω από άθλιες συνθήκες και τα ζώα αυτά  για τους επιχειρηματίες δεν είναι παρά μόνο αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και  μίας χρήσης.



Μέθοδοι θανάτωσης:

1. Ασφυξία

2. Τοξικά αέρια

3. Ηλεκτροπληξία

4. Ξυλοδαρμοί

5. Με κλωτσιές μέχρι θανάτου

6. Με σφυριά και βαριοπούλες

7. Σπάσιμο λαιμού η θώρακα

8. Γδάρσιμο ακόμα και όταν τα ζώα είναι ζωντανά

9. Κυνηγοί αποδεκατίζουν οικογένειες και αμείβονται ανάλογα

 

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις γούνες αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα. Παρ όλες τις προσπάθειες των σχεδιαστών μόδας να προσελκύσουν αγοραστές οι αγοραστές δεν γελιούνται πλέον. Όμως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια γιατί σε χώρες όπως την Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα και χώρες της Άπω Ανατολής το εμπόριο γούνας ανθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλώτρια γούνας, ενώ ο τζίρος από το παγκόσμιο εμπόριο της φρίκης και του πόνου αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Φιλόζωοι και Πολιτικά Κόμμα για τα Ζώα ανά τον κόσμο ζητούν να αντικατασταθούν οι γούνες με ψεύτικες και να σταματήσει το εμπόριο της φρίκης.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις των φιλοζωικών οργανώσεων εναντίον της γούνας, των δερμάτινων και μάλλινων και προτρέπει τον κόσμο να ανοίξει το πνεύμα του και να αναγνωρίσει την βαναυσότητα της θανάτωσης και εκμετάλλευσης αβοήθητων πλασμάτων. Όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία  να παίρνουμε από τα ζώα αυτό που τους ανήκει.

 

#Πληροφορίες

Σήμερα 23/11/18 από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ, η οργάνωση 269life Animal Liberation Cyprus διοργανώνει εκδήλωση στην Οδός Λήδρας στην Λευκωσία


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ