«Θεούληδες» ελλαδίτες αστυνομικοί κυκλοφόρησαν χάρτη με τη «Μακεδονία» και τη «Β. Κύπρο»

Είχαμε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξανά το επίθετο «θεούλης», αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε.

 


Article featured image
Article featured image

Ομάδα 13 αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων του Τμήματος Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να βλέπει πολύ μπροστά, καθώς στο ημερολόγιο που ανέλαβε να εκδώσει για το 2019 για να μοιράσει στους υπαλλήλους της Αστυνομίας, περιελάμβανε χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρος».

Μετά το αρχικό σοκ, αντιληφθήκαμε ότι μάλλον οι 13 αυτοί υπάλληλοι, αλλά και η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να τυπώσει αυτό το ημερολόγιο, το οποίο σημειώστε ότι πρόλαβε και μοιράστηκε στους υπαλλήλους ως χριστουγεννιάτικο δωράκι, είτε ήταν undercover σλαβοτουρκοκύπριοι κατάσκοποι είτε σκέφτηκαν πως αν το κάνουν αυτοί πρώτοι το σαμποτάζ, οι «εχθροί» του έθνους δεν θα έχουν το θράσος να το επαναλάβουν και να έρθουν δεύτεροι.

Επειδή, όμως, ως γνωστό «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της», μόλις έγινε αντιληπτό το φιλόδοξο σχέδιο των 13 από τους ανωτέρους τους, αφού πρώτα είχε ξεσπάσει ντόρος στα social media, αντί να τους επιβραβεύσουν για την ευφάνταστη αυτή πρωτοβουλία και να τους μεταθέσουν στο Ελληνικό Τμήμα Κατασκοπίας ή στο Υπουργείο Εξωτερικών, αυτοί τους κατσάδιασαν και τους έπαυσαν σύσσωμους από το τμήμα στο οποίο εργάζονταν.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή τρέχει ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση, ενώ έχει ανακατευτεί και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία εξετάζει το πρώτο σκέλος των κινήτρων, δηλαδή την ύπαρξη κατασκόπων.

«Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εξαιρετικά τυπική σε αυτά τα ζητήματα και έχει πολλά φίλτρα ελέγχου.

Mε υπόνοιες εγώ δεν μιλώ, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα σας πω μόλις διενεργηθεί η έρευνα, θα δω τα αποτελέσματά της και τότε θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη ή όχι.» είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, δείχνοντας φανερά ενοχλημένη που έθιξαν το προσοντούχο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αδίκως.

Από την άλλη το Αρχηγείο της Αστυνομίας κράτησε μια πιο προστατευτική στάση απέναντι στον εαυτό υποστηρίζοντας πως: «Η ανάθεση της εκτύπωσης των ατζεντών έγινε σε ‘διωτική εταιρεία’ και ότι το λάθος έγινε ‘εκ παραδρομής’. Ο χάρτης ήταν ένας από τους τρεις που έχει η ατζέντα και ο συγκεκριμένος ήταν ο παγκόσμιος που υπάρχει στις τελευταίες σελίδες».

Πάντως, όπως διαβάζουμε μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε οι ατζέντες-ημερολόγια έχουν ανακληθεί και προς το παρόν οι Έλληνες Αστυνομικοί έμειναν χωρίς xmas present. 

Τουλάχιστον, από όλο αυτό το μπέρδεμα βγήκαν προς τα έξω και τα υπόλοιπα ταλέντα που έκρυβε επιμελώς η Ελληνική Αστυνομία. 

 

Με πληροφορίες από efsyn.gr / Luben 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ