Πότε θα επηρεάσει την Κύπρο η «Πηνελόπη»

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

 


Article featured image
Article featured image

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την Ελλάδα αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Θεόδωρος Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα φέρει καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Μπορεί να ονομάστηκε «Πηνελόπη», το χαμηλό βαρομετρικό, το όνομα αυτό ωστόσο το Τμήμα Μετεωρολογίας δεν το υιοθετεί.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω:



Η πρόγνωση του Kitasweather:

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται περίπου 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Από το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά αλλά μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα πρέπει να έχουν επηρεάσει όλο το νησί και θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι τουλάχιστο το βράδυ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι θα επηρεαστούν καλά περιοχές όπως την Λεμεσό και Πάφο όπου δεν έχουν δεχτεί κάτι ιδιαίτερο από βροχές μέχρι στιγμής.



Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Σήµερα θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά, µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέµπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά, µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού από το µεσηµέρι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ