Κάποιες φορές η δικαιοσύνη μπορεί να είναι και δίκαιη

Εκτός φυλακής η καθαρίστρια

 


Σε αναστολή της ποινής φυλάκισης προχώρησε χθες, Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, για την 53χρονη καθαρίστρια, η οποία είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε 10ετή φυλάκιση, επειδή αποκαλύφθηκε πως είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό της, ούτως ώστε να προσληφθεί στο δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, το αδίκημά της ήταν ότι δήλωσε πως είχε ολοκληρώσει και τις έξι τάξεις του δημοτικού, ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει έως την Ε’ τάξη, άρα δεν είχε λάβει το σχετικό απολυτήριο.

Έπειτα από την καταδικαστική απόφαση και την ποινή των 10 ετών φυλάκισης, χωρίς αναστολή, ξέσπασε ένα ντόμινο αντιδράσεων ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία, η οποία στην πλειοψηφία της καταδίκαζε το γεγονός, την απόφαση του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την υπερβολική και άδικη.

Μόλις χθες, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, και έπειτα από την κατακραυγή της κοινής γνώμης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αποφάσισε την αναστολή της ποινής της 53 καθαρίστριας για λόγους υγείας, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που έχει υποβάλλει στον Άρειο Πάγο.

Στην αιτιολογία του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας υπογραμμίζει πως έλαβε την σχετική απόφαση επειδή η 53χρονη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο σύζυγος της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. «Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η 53χρονη καθαρίστρια που αποκάλυψε ότι πριν μπει στη φυλακή πήρε το απολυτήριο Δημοτικού. 


Σχετικα

Το «who is who» του Μπετόβεν

Κάποιοι έστησαν σκηνικό σφαγής ζώων στη Λήδρας [και στα ηχεία έπαιζαν κραυγές]

Η στιγμή που αθλήτρια καταρρέει μόλις περνά τη γραμμή του τερματισμού

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα «μετά το σινεμά» στην Κύπρο

Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος της Λεμεσού με την μακεδονική πανοπλία και την ελληνική σημαία

Σήμερα θυμόμαστε τα θύματα δουλεμπορίου