Στο εσωτερικό του ερειπωμένου μεταλλείου στον Αμίαντο

Μεγάλες εικόνες από μια ιστορία που (κυριολεκτικά) καταρρέει.

 


Article featured image
Article featured image

Πέρασαν 30 χρόνια από την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα, παρά τις δεκάδες προσπάθειες που έγιναν για εκμετάλλευση του χώρου, δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις ιδέες/αποφάσεις, πέραν από μία δεντροφύτευση που έγινε στο χώρο περιμετρικά του εγκαταλελειμμένου κτηρίου.

Η Cyprus From Air βρέθηκε στο λόφο του μεταλλείου και φωτογράφισε τα απομεινάρια από το κουφάρι μιας πάλαι πότε κραταιάς βιομηχανίας.

«Το μεταλλείο Αμίαντου καταρρέει στα νύχια του χρόνου. Τα ξύλινα υποστυλώματα που κρατούν βαριά μηχανήματα, σαπίζουν με αποτέλεσμα σύντομα να καταρρεύσουν σε μια άμορφη μάζα μπάζων. Τα σπιτάκια λεηλατημένα ακόμα κρύβουν πολύτιμα αντικείμενα ιστορίας. Σύντομα θα σβήσουν και αυτά» έγραψε στην ανάρτησή της η ομάδα της CFA στο Facebook. Για την ιστορίαΤο Μεταλλείο Αμιάντου ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 1904 και συνέχισε ακατάπαυστα για 84 χρόνια. Το 1988 η ιδιοκτήτρια εταιρεία τερμάτισε τις εργασίες της δια παντός. Υπολογίζεται ότι καθόλη τη διάρκεια των εργασιών του, το μεταλλείο παρήγε 1 εκατομμύριο τόνους ινών αμιάντου, ενώ εξορύχθηκαν περί τα 130 εκατομμύρια τόνοι πετρωμάτων.

 

No automatic alt text available.

Image may contain: outdoor

Image may contain: sky, plant and outdoor

Image may contain: sky, tree, house, grass, outdoor and natureImage may contain: tree, plant, sky, house, grass, bridge, outdoor and nature

Image may contain: outdoor

Image may contain: outdoor

Image may contain: outdoor

Image may contain: plant

Image may contain: outdoor

Image may contain: outdoor

Image may contain: mountain, sky, tree, house, plant, grass, cloud, outdoor and nature

Image may contain: outdoor


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ