Οικογένεια στην Ιταλία πνίγηκε σε ποτάμι λάσπης από την κακοκαιρία

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η 9μελής οικογένεια ετοιμαζόταν να καθίσει για δείπνο.

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας ήταν και τρία παιδιά ηλικίας ενός, τριών και δεκαπέντε ετών.

Η οικογένεια περνούσε μέρος των διακοπών της, της αργίας της εορτής των Αγίων Πάντων στο Παλέρμο, όταν ένας μικρός ποταμός που διαρρέει την πόλη πλημμύρισε λόγω των έντονων καιρικών διανομέων. Το σπίτι στο οποίο έχασαν την ζωή τους εννέα άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, στην ευρύτερη περιοχή του Παλέρμο της Σικελίας ήταν αυθαίρετο, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος του Καστελντάτσια, Τζοβάνι Ντι Τζατσίντο.

Η οικογένεια είχε νοικιάσει το ακίνητο, για το οποίο είχε βγει απόφαση κατεδάφισης από το 2008. Οι ιδιοκτήτες, όμως, είχαν προσφύγει σε περιφερειακό δικαστήριο.

 Παράλληλα, δίπλα στην μονοκατοικία αυτή που μετετράπη σε θανάσιμη παγίδα, υπάρχουν και κάποιες παράγκες από ξύλο και λαμαρίνες, επίσης αυθαίρετες. Έχουν φτιαχτεί, επίσης, παράνομες αποχετεύσεις, οι οποίες καταλήγουν κατευθείαν σε παραπόταμους.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι θα διατεθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ορεινών περιοχών, όπως η αποψίλωση, και για παρεμβάσεις με στόχο να αποφευχθούν νέες, παρόμοιες τραγωδίες.

  

'Άλλα πενήντα εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της κοίτης πολλών ιταλικών ποταμών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ