11 εντελώς άχρηστες εκφράσεις που σου ανεβάζουν δικαίως το αίμα στο κεφάλι

Δώσε πόνο.

 


Article featured image
Article featured image

Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που ως έλλογα όντα οφείλουμε να συντηρούμε και να διατηρούμε.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή η προσπάθεια επικοινωνίας, όταν γίνεται, να έχει ουσία, βάση και υπόσταση διαφορετικά παπαρολογείς ασύστολα, κουράζεις και στην ουσία το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς εκνευρισμό στο συνομιλητή σου του οποίου η αντίδραση δεν ξέρεις ποια μπορεί να είναι.

Το αγαπημένο luben.tv σε μια προσπάθεια οριστικής εξυγίανσης της καθομιλουμένης, συγκέντρωσε όλες εκείνες τις εκφράσεις που μας προσβάλλουν ως νοήμονες ανθρώπους και δημιούργησε μια λίστα με απαγορευμένα.

 

Ήρθες;

Όχι, δεν ήρθα. Αυτή η ερώτηση παίρνει το Όσκαρ της πιο χαζής ερώτησης του σύμπαντος και την Χρυσή Σφαίρα της πιο εκνευριστικής την ίδια στιγμή. Είναι η ερώτηση που συνήθως σου κάνουν το απόγευμα στο σπίτι όταν μπαίνεις κουρασμένος απ’ τη δουλειά ή το πρωί στην δουλειά όταν έχεις αργήσει να φύγεις απ’ το σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις θέλεις να κουφαθείς για να μην την ακούσεις και να μουγγαθείς για να μην απαντήσεις. Εξίσου σπασαρχιδική παραλλαγή αυτής είναι το «Γύρισες;» όταν σε βλέπουν με τις βαλίτσες ή τα κλειδιά στο χέρι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για man talking on phone while sleepingΚοιμάσαι;

Είναι η ερώτηση που συνήθως σκάει στο κινητό σου αργά το βράδυ όταν οι πιθανότητες να κοιμάσαι αγγίζουν το 100% και οι πιθανότητες να μην κοιμάσαι αλλά να μην θέλεις να απαντήσεις για κανεναπουστηλογο αγγίζουν το 3000%. Σταματήστε να το στέλνετε αυτό το μήνυμα. Κάποια στιγμή θα σας απαντήσουν ΝΑΙ και θα έχουν και δίκιο. Επίσης, κοιμηθείτε δε θα στείλει.

 

Έλα, μην αγχώνεσαι

Α εντάξει τώρα δεν αγχώνομαι. Κλασσική ατάκα που σου πετάνε στα μούτρα κάθε φορά που είσαι αγχωμένος μέχρι το διάολο και υποτίθεται θέλουν να σε ξεαγχώσουν. Λοιπόν, κοίταξε να δεις. Αν δεν έχεις κάποια μυστική υπερδύναμη υπνωτισμού, ΚΟΦΤΟ. Αγχωμένος είμαι, δεν είμαι ηλίθιος. Και μ’ αυτή την ατάκα με κάνεις να νιώθω περίπου 250 φορές πιο χάλια γιατί με υποτιμάς και με νευριάζεις. Άλλη παραλαγή αλλά ακόμα χειρότερη είναι το «Έλα, μη στεναχωριέσαι».

 

Έλα, με έπαιρνες τηλέφωνο;

Η εποχή των κινητών, όμως, έχει την ολόδική της ηλίθια ερώτηση, αγαπητοί φίλοι, καθώς μαζί με την τεχνολογία εξελίσσεται και η ανθρώπινη βλακεία. Ενώ, λοιπόν, κάποιος βλέπει στην οθόνη του τις 15 αναπάντητες που του έχεις κάνει από τον αριθμό σου σε ρωτάει αν τον έπαιρνες.”ΌΧΙ, ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ” είναι η σωστή απάντηση.

 

Ναι γειά σας, μια παραγγελία ήθελα να κάνω

Αλήθεια; Εμείς νόμιζαμε ότι κάλεσες τον αριθμό του delivery για να μας πεις τα νέα σου. Εκτός αν θέλεις να ρωτήσεις αν έχει φύγει το παιδί που η απάντηση είναι πάντοτε “ναι, έχει φύγει το παιδί” οπότε πάλι είναι περιττή η ερώτηση.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για woman answering home phoneΈλα, σπίτι είσαι;

Αυτή η ερώτηση δεν ακούγεται τόσο παράλογη στις μέρες μας καθώς δεν μιλάμε πλέον σε σταθερά τηλέφωνα. Ωστόσο, ήταν η αγαπημένη ερώτηση των απανταχού καθυστερημένων στα 90’s – αρχές 00’s. Σε έπαιρναν τηλέφωνο στο σταθερό και ενώ το σήκωνες σε ρωτούσαν αν είσαι σπίτι. Η σωστή απάντηση είναι «Όχι, είμαι άνθρωπος» κατά το δημώδες «Hellooo η μαμά είναι άνθρωπος». Συγγνώμη, αυτοί έριξαν πρώτοι το επίπεδο.

 

Το παιδάκι δικό σας είναι;

Αν εννοείτε αυτό που τρέχει γύρω μου και του ουρλιάζω «’Ελα Γιωργάκη να φας το φρούτο σουυυυ» η απάντηση είναι όχι. Εδώ, το βρήκα αλλά μ´άρεσε και θα το κρατήσω.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για waiter table restaurant

 

Θέλετε να παραγγείλετε;

Όχι. Καθίσαμε στο τραπέζι του μαγαζιού σας για να φάμε τοστ σε πολυμπάγκ απ´το σπίτι και να πιούμε σπαστούς καφέδες που πήραμε απ´το περίπτερο. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΩΡΑ.

 

Έφτασες;

Επικίνδυνη παραλλαγή της παραπάνω είναι και το «Έφτασες;» που σου στέλνει αυτός/αυτή που σε παράτησε να γυρίσεις μόνος/μόνη σου στο σπίτι επειδή υποτίθεται ανησυχεί για την σωματική σου ακεραιότητα. Παιδιά πάρτε τον ένα τηλέφωνο τον φίλο σας ή το μωράκι σας άμα ενδιαφέρεστε. Σύμφωνα με στατιστικές του Πανεπιστημίου της ζωής, μέχρι να πληκτρολογήσει ο άλλος “ΌΧΙΙ με σφάζουν....“, έχουν προλάβει να τον μαχαιρώσουν έξι φορές και να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.

 

Έτοιμος;

Έχω ανεβάσει το φερμουάρ του μπουφάν μέχρι τα μάτια και στέκομαι μπροστά απ’ την εξώπορτα ενώ κρατάω τσάντα και κλειδιά στο χέρι. Εσύ τι πιστεύεις;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για man coughΑρρώστησες;

Αυτή η ερώτηση γίνεται σε δύο περιπτώσεις. Είτε βήχεις σαν το γαϊδούρι και σε ρωτάνε τελείως τυπικά ενώ βλέπουν ότι σου ´χει βγει το πνευμόνι απ´το στόμα είτε αντιθέτως στην κάνει σε άσχετη φάση η μάνα σου επειδή ας πούμε στραβοκατάπιες ή φόρεσες λίγο πιο χοντρό μπουφάν. Και στις δύο περιπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία για αγνό, απύθμενο μίσος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ