Ποιοι θα τραγουδήσουν στην Πλατεία Ελευθερίας μέσα στις γιορτές

Γεμίζει η Λευκωσία εκδηλώσεις μουσικής, χορού και παιχνιδιού.

 


Article featured image
Article featured image

Πλούσιο το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λευκωσίας και αυτή τη βδομάδα στο Δημαρχείο Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα το πρόγραμμα γίνεται πιο εορταστικό με μουσική, τραγούδι, χορό και παιχνίδια.

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, θα υπάρχει πλούσιο ποικίλο  πρόγραμμα με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη.

Στις 10:00π.μ. τα παιδιά θα μπορούν να μεταμορφωθούν στους αγαπημένους τους ήρωες με face painting, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία, στις 11:00π.μ. θα μπορούν να δημιουργήσουν  στολίδια από ασυνήθιστα υλικά. «Στολίδια με μακαρόνια!

Μην τα βράσεις μόνο να τα κρεμάσεις!» και στις 3:00μ.μ. οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν χειροποίητη ξύλινη κούκλα. «Φτιάξε τον δικό σου ξύλινο Καρυοθραύστη».

Η Μαριλένα Κυριάκου, στις 5:00μ.μ. αφηγείται το παιδικό παραμύθι «H νύχτα του αστεριού».

Το Εργαστήρι του Άη Βασίλη θα κλείσει με ζωγραφική χριστουγεννιάτικης κάρτας.

Στο Προαύλιο του Δημαρχείου στις 11:30π.μ. θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους με μουσικό πρόγραμμα το μουσικό γκρουπ Windcraft Band.

Στις 5:00μ.μ. χιόνι θα πέφτει από ψηλά δημιουργώντας ένα μαγευτικό και γιορτινό τοπίο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Στις 6:00μ.μ. θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον αγαπημένο Σταύρο Κωνσταντίνου. Ελάτε λοιπόν να τραγουδήσουμε μαζί με τον αγαπημένο τραγουδιστή.

Ποικίλο πρόγραμμα ακολουθεί και τις επόμενες μέρες για να καλωσορίσουμε με χαρά το νέο έτος.

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου το Εργαστήρι του Άη Βασίλη ανοίγει και πάλι τις πύλες του στις 10:00π.μ. με προβολή χριστουγεννιάτικης  παιδικής ταινίας. Στις 11:00π.μ. αφήγηση του παραμυθιού ο Μικρός Πρίγκιπα του Αντουαν ντε Σαιντ-Εξυπερυ στην Κυπριακή διάλετο από τον Ιάκωβο Χ΄΄Πιερή, στις 12:00μ.μ. αφήγηση παραμυθιού με την Μαριλένα Κυριάκου, στις 3:30μ.μ. εργαστήριο κεραμικής με τη Σουζάνα Πετρή, στις 5:00μ.μ. αφήγηση παραμυθιού με την Άννι Χρόνη, ενώ στις 6:00μ.μ. οι μικροί επισκέπτες μπορούν να μάθουν την τεχνική της μεταξοτυπίας, τυπώνοντας τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 3:30μ.μ. ο Καραγκιόζης με το Θέατρο Σκιών θα παρουσιάσει μια μοναδική παράσταση.

Μεγάλη συνάντηση για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αγαπημένοι ποδοσφαιριστές  μοιράζουν αυτόγραφα σε μπάλες και μπλουζάκια από τις 5:30 μέχρι τις 7:30μ.μ. Ελάτε να τους γνωρίσετε από κοντά.

Στις 4:30 μέχρι τις 6:00μ.μ. χριστουγεννιάτικες μελωδίες από DJ θα μας προετοιμάσουν για την μεγάλη συναυλία που θα ακολουθήσει με τον τραγουδιστή Θάνο Καλλίρη, ο οποίος από τις 6:00μ.μ. μέχρι στις 8:00 θα μας κρατήσει συντροφιά με τις μεγάλες επιτυχίες του. Πάντα ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και ό,τι πιο ωραίο για τον Νέο Χρόνο, χωρίς να ξεχνάμε ότι ο παλιός είναι αλλιώς, κρατώντας κάθε ανάμνηση.

Στο εργαστήρι του Άη Βασίλη κάτι γίνεται και την Πέμπτη. Στις 10:30π.μ. εργαστήριο κεραμικής με τη Σουζάνα Πετρή, στις 12:30μ.μ. προβολή χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας, στις 12:30μ.μ. τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς μάγειρες με την καθοδήγηση των καθηγητών του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου, στις 3:30 χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με ύφασμα με την Ειρήνη Κογκορόζη, στις 5:00μ.μ. κατασκευή παραδοσιακών πνευστών (πιθκιάβλι) με τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους και στις 5:30μ.μ. διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από το Μουσείο Παραμυθιού.

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου συναυλία από την μπάντα του Τεύκρου Νεοκλέους, μαζί του και ο Λούης Πατσαλίδης.

Από τις 10:00μ.μ μέχρι τις 8:00μ.μ. στο εργαστήρι του Άη Βασίλη, μαθαίνουν οι επισκέπτες την κεραμική τέχνη με τη Σουζάνα Πετρή, στις 10:00π.μ. θα προβληθεί χριστουγεννιάτικη ταινία και  θα ακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών από την Μαριλένα Κυριάκου και τον Ιάκωβο Χ’’ Πιερή. Στις 15:30 μαθαίνουμε την παράδοση του τόπου μας, και συγκεκριμένα  την καλαθοπλεχτική και ψαθοπλεκτική , φτιάχνοντας κατασκευές με φυσικά υλικά με την Αλεξάνδρα Πάμπουκα. Στις 17:30 αρχίζει η διαδραστική αφήγηση από το Μουσείο Παραμυθιού.

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 11:00π.μ. το συγκρότημα Χάρισμα θα παρουσιάσει μουσική παράσταση από χαρισματικά παιδιά. Στις 3:30μ.μ. ακολουθεί θέατρο σκιών, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά είδη αλλά και ένα από τα πιο ελκυστικά θέματα. Στις 5:00μ.μ. χιόνι πέφτει από ψηλά δημιουργώντας ένα μαγευτικό και γιορτινό τοπίο στο κέντρο της πόλης μας, ενώ ταυτόχρονα θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες από DJ.

Στις 6:00μ.μ. μέχρι τις 8:00μ.μ. ο τραγουδιστής Hovic θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Είναι ταλαντούχος, χαρισματικός και οι φωνητικές του ικανότητες σε συνδυασμό με τον αυθορμητισμό του, τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη στήνεται στις 10:00π.μ. εργαστήριο ψηφιδωτού από το Κέντρο Χειροτεχνίας Κύπρου, ενώ παράλληλα, αλλάζουμε χρήση στα αντικείμενα και φτιάχνουμε αγγελάκια από χάρτινα πιατάκια! Στις 11:00π.μ. ο  Χαράλαμπος Χαραλάμπους μαθαίνει στους επισκέπτες την κατασκευή παραδοσιακών πνευστών (πιθκιάβλι). Ακολουθεί προβολή χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας στις 12:30μ.μ. Στις 3:30μ.μ. τα παιδιά θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με ύφασμα με την Ειρήνη Κογκορόζη.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου ξεκινάμε νωρίς στις 11:00π.μ. με μαγικά και τον γνωστό ταχυδακτυλουργό  Mr. Magic. Στις 12.00μ.μ. μας συνοδεύει μουσικά ακόμα μία φορά το συγκρότημα Χάρισμα. Στις 5:00μ.μ. αρχίζει να πέφτει χιόνι πέφτει από ψηλά, δημιουργώντας ένα μαγευτικό και γιορτινό τοπίο στο κέντρο της πόλης μας, ενώ παράλληλα στις 5:30 ακούμε παραδοσιακά Κάλαντα από το μουσικό σχήμα «Εμείς τζι εμείς» και στις 6:30μ.μ. οι Dolce Quattro τραγουδούν για μας.

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη φιλοξενεί τον  Ιάκωβο Χ’’ Πιερή και μας αφηγείται τον Μικρό Πρίγκιπα στα κυπριακά. Στις 12:00μ.μ. μαθαίνουμε την παράδοση του τόπου μας, και συγκεκριμένα  την καλαθοπλεχτική και ψαθοπλεκτική  φτιάχνοντας κατασκευές με φυσικά υλικά με την Αλεξάνδρα Πάμπουκα. Στις 3:30μ.μ.  ένα εργαστήριο ψηφιδωτού από το Κέντρο Χειροτεχνίας Κύπρου στήνεται για τους μικρούς φίλους. Και στη συνεχεία θα απολαύσουμε μια χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ