Αυτή είναι η πιο WTF είδηση που θα διαβάσεις σήμερα

Μέσα στη γυάλινη προθήκη ενός μουσείου, φιλοξενείται ένα εξαιρετικά αηδιαστικό απολίθωμα.

 


Article featured image
Article featured image

Το οποίο, ωστόσο, αποτελεί μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας αφού πρόκειται για έναν κοπρόλιθο του 19ου αιώνα, ο οποίος ανήκει σε στρατιώτη Viking της εποχής.

Το εξαιρετικά καλοδιατηρημένο απολίθωμα, έχει χαρακτηριστεί από Παλαιοσκατολόγους (ναι, είναι πραγματική ιδιότητα), ως εφάμιλλο «βασιλικού κοσμήματος», καθώς η ανεύρεσή του σε μία τόσο καλή κατάσταση, έφερε πολλά στοιχεία για την εποχή που οι Vikings κατακτούσαν τον κόσμο.

Ο κοπρόλιθος, βρέθηκε το 1972 στην περιοχή York της Αγγλίας, σε σημείο που θα χτιζόταν εκεί το πρώτο κατάστημα της τότε τοπικής τράπεζας. Ένεκα αυτού μάλιστα ονομάστηκε ως ο κοπρόλιθος της Lloyds Bank.

 



Ο Παλαιοσκατολόγος, ανέφερε πως το άτομο στο οποίο ανήκε αυτό κόπρανο, τρεφόταν κυρίως με ψωμί και κρέας ενώ φαίνεται να έπασχε από σοβαρά εντερικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να του προκαλούσαν αφόρητους πόνους.

Σήμερα ο κοπρόλιθος εκτίθεται στο μουσείο Jorvik Viking Centre, μέσα σε μία γυάλινη προθήκη, αφού το 2003 μία ομάδα επισκεπτών έριξε το έκθεμα στο πάτωμα και το έσπασε σε τρία κομμάτια. Οι συντηρητές το επιδιόρθωσαν και το τοποθέτησαν σε μία γυάλινη προθήκη για προστασία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ