Πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος για την Accept – ΛΟΑΤΙ

Μετά τον Κώστα Γαβριηλίδη και τον Νικόλα Τρύφων, σειρά πήρε η Μόνικα Παναγή.  

 


Article featured image
Article featured image

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του Νικόλα Τρύφων στη θέση του Προέδρου της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, ο οποίος διαδέχθηκε τον επί σειρά Πρόεδρο Κώστα Γαβριηλίδη, πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η ετήσια γενική συνέλευση της οργάνωσης όπου μεταξύ άλλων, εξέλεξε και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η ψηφοφορία ανέδειξε ως πρόεδρο τη Μόνικα Παναγή και ως αντιπρόεδρο την Σάρα Πετρίδου. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι πρώτη φορά που η οργάνωση έχει για Πρόεδρο γυναίκα.

Η Μόνικα Παναγή δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες τής εκπλήρωσης των στόχων της οργάνωσης, με τον απερχόμενο πρόεδρο της Accept - ΛΟΑΤΙ, Νικόλα Τρύφων, να κάνει αναφορά στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, εκφράζοντας την απογοήτευση της κοινότητας για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην προώθηση του νομοσχέδιου στη Βουλή.

Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ είναι: Γραμματέας ο Κωνσταντίνος Λακκοτρύπης, ταμίας η Αναστασία Αντρέου και μέλη οι Τζον Ζαχαρίας Θεοφάνους, Διομήδης Κουφτερός, Ραφαήλ Πελεγκάρης, Αντριάν Ποσέα.

 

Όταν η νέα πρόεδρος της ACCEPT - ΛΟΑΤΙ Κύπρου,  Μόνικα Παναγή, μιλούσε στη CITY για το πώς ήταν όταν αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στους γονείς της για την ομοφυλοφιλία της. 



Πάτησε πάνω στην εικόνα για να διαβάσεις το άρθρο: 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ