«Δεν είναι αστείο το BMX, ούτε μαγκιά. Γι' αυτό πρέπει να φοράς κράνος»

Ένας επαγγελματίας του είδους, ο Πάνος Μαναράς, με αφορμή το θάνατο ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του κάνοντας BMX, παίρνει θέση ως πιο έμπειρος και εξηγεί τους λόγους που κάθε ένας ο οποίος ασχολείται με το εν λόγω extreme sport, οφείλει να φοράει κράνος και να είναι προσεχτικός.

 


Article featured image
Article featured image

«Δεν ποστάρω αυτή τη φωτογραφία για διαφημιστικούς λόγους. Βάζω αυτή τη φωτογραφία για να σας πω ότι κάνω ΒΜΧ για 16 χρόνια και φοράω κράνος κάθε φορά που κάνω ποδήλατο. Έχω κάνει κι εγώ ΒΜΧ χωρίς κράνος αρκετές φορές, αλλά στάθηκα τυχερός πολλές φορές. Πλέον είμαι σε μια ηλικία που λέω «Πάνο ξεκόλλα, βάζεις το κράνος και βγαίνεις από το σπίτι». 

Δεν είναι αστείο το ΒΜΧ, καθώς είναι extreme sport. Ξέρω πόσο μεγάλο ποσοστό το παρεξηγεί, αλλά το ποσοστό αυτό αφορά ηλικίες από 17 έως 23. Ηλικίες που γεννιέται η μαγκιά μέσα σου και δεν ακούς κανέναν. Κατακρίνουν και λένε διάφορα. Δεν τους παρεξηγώ, είναι πιτσιρικάδες. Είναι στην ηλικία που πειραματίζονται, αυτός είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ, για να ακούσετε. Να ακούσετε ένα μεγαλύτερο σε ηλικία και σε εμπειρία στο χώρο του BMX. Το ΒΜΧ είναι δύσκολο, έχει πολλές πτώσεις, ειδικά όταν προσπαθείς καινούργια κόλπα.   

Δεν θα μιλήσω για τους χομπίστες - παράσιτα του ΒΜΧ, θα μιλήσω για αυτούς που πραγματικά θέλουν να διαβάσουν αυτό το ποστ και να καταλάβουν πως η υγεία είναι σημαντική και όταν οι πιθανότητες να πέσεις είναι στο 80%, είναι καλύτερα να προσέχεις το κεφάλι σου. Εάν θέλεις να ρισκάρεις είναι καλύτερα να προσέχεις περισσότερο.

Οι μικροί του χώρου που μόλις ξεκινούν, είναι καλύτερο να προσέχουν περισσότερο καθώς δεν έχουν την αντίληψη για το τι μπορεί να πάθουν κάνοντας BMX και πώς μπορούν να γλυτώσουν από μια πτώση.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που έχασε την ζωή του πριν λίγες μέρες και να σκεφτείτε λίγο καλύτερα γιατί πρέπει να φοράτε κράνος και να είστε προσεκτικοί. Πολλοί επαγγελματίες, φορούν κράνος. Γιατί το κάνουν; Όχι για να διαφημίσουν ένα προϊόν, αλλά γιατί θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν ποδήλατο και τις επόμενες ημέρες. Εσύ δεν το θέλεις αυτό;».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ