Αυτά παθαίνεις άμα είσαι Άθεος

Αν δεν γνωρίζεις τις συνέπειες της αθεΐας, κάποιοι ειδικοί στο θέμα φρόντισαν να σε ενημερώσουν σχετικά.

 


Article featured image
Article featured image

Καταρχάς, να σου πούμε πως, ως βαθύτερο αίτιο της Αθεΐας εντοπίστηκε πως είναι ο εγωισμός του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος κάνει τον εαυτό του είδωλο και τον θεοποιεί και αυτό είναι η ύψιστη αχαριστία απέναντι στον Θεό.

Μάθε επίσης πως, ένας άθεος για να καλύψει το ψυχικό κενό, οδηγείται σε λανθασμένες επιλογές.Τέλος, καλό είναι να γνωρίζεις ποιες είναι οι συνέπειες της αθεΐας:

-Ο άθεος θεοποιεί τα είδωλα του υλισμού και ατομισμού.

-Ο άθεος συμπεριφέρεται χωρίς ηθικούς φραγμούς «εάν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται».

-Το κενό σκληραίνει την καρδιά.

-Η ζωή χάνει το νόημα.

-Ο άνθρωπος δεν ξέρει από πού έρχεται και που πηγαίνει.

-Δημιουργείται υπαρξιακή αγωνία - αβεβαιότητα - άγχος - απελπισία - δυστυχία.Ας αποφύγουμε λοιπόν την αθεΐα για να μην ζήσουμε τις κακές κι αμαρτωλές συνέπειες της.Η τελευταία πρόταση είναι το καταληκτικό συμπέρασμα μιας παρουσίασης με τίτλο «Το φαινόμενο της αθεΐας», η οποία είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Κύπρου), ενώ όλα όσα διάβασες πιο πάνω βρίσκονται επίσης στην ίδια παρουσίαση που είναι σε μορφή PowerPoint (.ppt).

Συγκεκριμένα, θα τη βρεις στο section των Θρησκευτικών, στο Υποστηρικτικό Υλικό της Β’ Λυκείου (βλέπε φωτό πιο κάτω).

Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό φύλλο εργασίας για όσους θέλουν να πουν τα δικά τους και να ενισχύσουν την άποψη του Υπουργείου.

Όλα τα πιο πάνω «κακά» τα ανακαλύψαμε, χάρη σε μια σχετική ανάρτηση στο blog του Δαμιανού Λαμπιδονίτη.Αντί υστερόγραφου: Ο Θεός να μας ελεήσει, Χριστιανούς και Άθεους. Μόνο αυτό έχουμε να πούμε!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ