«Ζούμε παρέα με κατσαρίδες και άλλα ζωύφια…»

«Για να καταλάβεις, μας έχουν 2 τουαλέτες για σχεδόν 80 άτομα».

 


Απανθρωπιά, αδιαφορία ή απλώς άγνοια; Ποια μπορεί να θεωρηθεί ως η καλύτερη απάντηση για να απαλύνει κάπως τις τύψεις που θα έπρεπε να έχουμε ως κοινωνία απέναντι σε συνανθρώπους μας, που ζήτησαν την βοήθειά μας κι εμείς του προσφέραμε αυτό που περιγράφει πιο κάτω ο Dritan Skurai, ο οποίος ζήτησε άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία για να γλυτώσει τη ζωή του και βρέθηκε στο Κέντρο της Κοφίνου να ζει, σε ένα παράπηγμα, με άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Ο Dritan, Αλβανός αιτητής ασύλου και πρώην υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας του, βρέθηκε στην Κύπρο έπειτα από απειλές που δεχόταν για τη ζωή του, τον περασμένο Δεκέμβριο. «Ευχαριστώ πολύ την Κύπρο που μου πρόσφερε άσυλο, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά αν με ρωτάς για το πώς ζούμε εδώ. Τι να σου πω; Οι συνθήκες στο κέντρο στη Κοφίνου είναι άθλιες, χειρότερες και από ανοιχτή φυλακή».

Ο Dritan, μίλησε στη κάμερα του ΚΙΣΑ, που βρέθηκε στο κέντρο της Κοφίνου περιγράφοντας τις πολύ κακές συνθήκες όσων ανθρώπων ζουν εκεί, τονίζοντας μάλιστα ότι θα ήταν καλύτερα αν βρισκόταν σε ανοιχτή φυλακή, γιατί εκεί θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στους προαύλιους χώρους πιο ελεύθερα απ’ ότι τώρα.

 


Σχετικα

Τα φυτά που είχαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας έγιναν trend

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του

Γιατί όλο και περισσότεροι (Κύπριοι) φοιτητές επιλέγουν να μείνουν εντός για σπουδές;

Έρχονται και πάλι βροχές στην Κύπρο

Πωλούνται «ερημικά» νησιά της Καραϊβικής σε χαμηλές τιμές