Το περιστατικό ξεκίνησε και διαδόθηκε μέσω Twitter, όταν ένας χρήστης ανέβασε φωτογραφία της Σοφίας, η οποία πάσχει από σύνδρομο Rett, προτρέποντας τον κόσμο να προχωράει σε εκτρώσεις αν το έμβρυο διαγνωστεί ως μη υγειές. Όλα αυτά, βέβαια, στο πλαίσιο μιας νέας τάσης που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η οποία προωθεί την ευγονία.
Ο συγκεκριμένος χρήστης μάλιστα, για να κάνει πιο έντονα τα πειστήρια των όσων προωθούσε, επέλεξε ένα άτομο το οποίο πάσχει από σύνδρομο Rett, μία γενετική νευρολογική διαταραχή που προκαλεί δυσμορφία σε πρόσωπο και άνω και κάτω.
Ο άγνωστος που έκανε την ανάρτηση, έγραφε πως δε θα έπρεπε να πληρώνει εκείνος για τα παιδιά με αναπηρίες, βρίσκοντας μάλιστα αρκετούς υποστηρικτές.
Αυτό, όμως, ήταν ένα από τα πολλά περιστατικά μίσους που αντιμετώπισε η οικογένεια Γουίβερ., αφού όπως αναφέρει η μητέρα της 9χρονης, η οποία εργάζεται αδιάκοπα κατά της (διαδικτυακής και μη) παρενόχλησης, κακοποίησης και υποκίνησης σε βία κατά ανθρώπων με αναπηρία, κατά διαστήματα έρχονται αντιμέτωποι με πολύ σκληρές συμπεριφορές.
Η Νάταλι, η μητέρα της μικρής Σοφίας, κατέδωσε αμέσως τον χρήστη που ανέβασε το εν λόγω post, ωστόσο, και προς έκπληξη όλων, το Twitter της απάντησε αρχικά ότι δεν βλέπει κάποιο αδίκημα από μέρους του χρήστη. Η Νάταλι αντέδρασε έντονα, ασκώντας κριτική στους κανονισμούς του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι δεν αναγνωρίζεται το μίσος για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Ο σάλος που δημιουργήθηκε στην πορεία και οι αντιδράσεις απέναντι στο Twitter, ανάγκασαν τους διαχειριστές να κλείσουν τον λογαριασμό του χρήστη και να απολογηθούν στη μητέρα της Σοφίας.
Με πληροφορίες από Athens Voice