Ο κύριος Γιώργος μετακόμισε στην Αθηένου… μαζί με τους δεινόσαυρούς του

Ενδεχομένως να έχεις δει ξανά τους εν λόγω δεινόσαυρους, αφού για πολλά χρόνια βρίσκονταν στην Αγλαντζιά, σε σημείο κοντά στο πανεπιστήμιο.

 


Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, ο Δρ. Γιώργος Φλωρίδης μετακόμισε στο χωριό Αθηένου, φτιάχνοντας μάλιστα δίπλα από το σπίτι του έναν χώρο ειδικά για να φιλοξενήσει-εκθέσει τους υπερμεγέθεις δεινόσαυρους και τα υπόλοιπα έργα του.

Από ποια ανάγκη όμως μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί με αυτά τα τεράστια και μυστήρια πλάσματα που έζησαν στον πλανήτη μας πριν από τουλάχιστον 60 εκατομμύρια χρόνια; Πόσο δύσκολο είναι το στάδιο της δημιουργίας τέτοιων έργων; Εκτός από δεινόσαυρους, τι άλλο φιλοξενεί στον χώρο του ο Δρ. Φλωρίδης, Συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΠΑΚ; Πού αλλού στο νησί φιλοξενούνται έργα του;

Τα πιο πάνω ήταν μερικά από τα ερωτήματα που του θέσαμε φτάνοντας εκεί, ενώ δεν παραλείψαμε να του απευθύνουμε και ένα κάπως πιο φιλοσοφικό ερώτημα: Μέχρι πού κατάφερε να φτάσει ο άνθρωπος μέσα σε όλη αυτή την πορεία τόσων εκατομμυρίων χρόνων;

 



Όπως αναφέρεται στο βίντεο, έργα του Δρ. Φλωρίδη εκτίθενται επίσης στο Μουσείο Θάλασσα, στην Αγία Νάπα, αλλά και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φώτου Φωτιάδη. Στο δεύτερο, φιλοξενούνται ο Τανυστρόφιος, ο Διπλόδοκος (κεφαλή), ο Κεντρόσαυρος και ένας Κερατόσαυρος μήκους 7 μέτρων (δες σχετικά εδώ: goo.gl/RHzGNJ)

Σε ότι αφορά στα εκθέματα της Αθηένου, τα οποία μπορεί ο καθένας να θαυμάσει στον χώρο δίπλα από το σπίτι του (που είναι απέναντι ακριβώς από τους ΟΗΕδες), πρόκειται για ένα 11μετρο Θαλασσόμιδο, που ήταν ο βασιλιάς της θάλασσας, έναν Διλοφόσαυρο μήκους 6 μέτρων, τον Μινώταυρο, τη Δελφίνη, ένα ανθρώπινο κεφάλι που κατά το ήμισυ παρουσιάζει μια γυναίκα και κατά το ήμισυ έναν άντρα, έναν κυπριακό ιπποπόταμο που έζησε στην Κύπρο πριν από 10 χιλιάδες χρόνια, αλλά και μερικά μικρότερου μεγέθους έργα! Αξίζει σίγουρα να πάτε μια βόλτα ως εκεί, άμα τύχει να βρεθείτε στην περιοχή, έτσι ώστε να απολαύσετε τα προϊστορικά αυτά πλάσματα αλλά και για την ωραία κουβέντα -που σίγουρα θα προκύψει- με τον δημιουργό τους!

 



 

Το πιο πάνω βίντεο έγινε από τη CITY για λογαριασμό της εκπομπής Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ.

Δείτε πιο κάτω μία εκτενής παρουσίαση της δουλειάς του Δρ. Γιώργου Φλωρίδη, μέσω ενός βίντεο που έφτιαξαν οι ΦΑΚ το 2013, όταν ακόμα τα έργα βρίσκονταν στην Αγλαντζιά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ