Ένα αλλιώτικο ανοιξιάτικο κονσέρτο ανεβαίνει στην Κύπρο

Με μια ακόμη μουσική πρόταση η δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου επιστρέφει στη σκηνή.  

 


Article featured image
Article featured image

Ένα ανοιξιάτικο κονσέρτο έγινε η αφορμή για να στρέψει το κοινό και πάλι την προσοχή του στην δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου. Το τελευταίο διάστημα η ορχήστρα ετοιμάζει ακόμα μια μοναδική συναυλία που έρχεται για να ταξιδέψει μουσικά τους θεατές με κλασσικά διαχρονικά κομμάτια όπως Haydn Concerto σε Ντο μείζονα με την ανερχόμενη σολίστ Margarita Balanas από την Λετονία, Lepold Mozart Toy Symphony και Vivaldi Sinfonia in do maggiore.

 Ραντεβού την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 20:30 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία δίνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της ορχήστρας, Νάταλη Νεοφύτου και Nihat Agdac και είκοσι επαγγελματίες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μουσικοί για ένα ακόμη αξέχαστο μουσικό γεγονός. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η ορχήστρα δεν έχει μαέστρο, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους για το καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους.

Όπως σε κάθε συναυλία της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου, στόχος της είναι να παράγει υψηλού επιπέδου μουσικής αλλά και να περάσει το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Μέσα από την μουσική και τον πολιτισμό προάγουν την ειρήνη στην Κύπρο.

  Εισιτήρια διατίθενται κάθε Τετάρτη από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, στην τιμή των 10 ευρώ στο Θέατρο Παλλάς και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 97804219, στο 05338603715 και στο 22410181. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου www.cychamber.com και στη σελίδα της στα social media www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra. Υποστηρικτής της συναυλίας είναι η Πρεσβεία της Αγγλίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ