«Αλήθεια, τι επιτυγχάνεται όταν ενημερώνονται οι οδηγοί για τους ελέγχους ραντάρ;»

«Την τελευταία εξαετία 2012 - 2017, 296 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Με λίγα λόγια ένα μικρό χωριό εξαφανίστηκε από τον χάρτη».

 


Article featured image
Article featured image

Με μία διαφορετική ανάρτηση στο Facebook, η Αστυνομία Κύπρου θέλησε να σχολιάσει και να καυτηριάσει τη νέα «μόδα»  που υπάρχει εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο με τις διάφορες εφαρμογές και γκρουπ, τα οποία έχουν ως κύριο μέλημα να ενημερώνουν τους οδηγούς σε ποια σημεία των αυτοκινητοδρόμων και όχι μόνο, διενεργούνται έλεγχοι από την αστυνομία.

Η αφορμή για το εν λόγω ποστ, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Αστυνομία, ήταν ένα μήνυμα που έλαβε από πολίτη, με το οποίο εξέφρασε ανησυχίες για την επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά.

 



Αυτό το είχες διαβάσει: Μπήκαμε στα νέα «έξυπνα» αυτοκίνητα της Αστυνομίας Κύπρου [ΕΙΚΟΝΕΣ]





Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

Την αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο, μας δίδει σχετικό μήνυμα που λάβαμε από πολίτη, ο οποίος, όπως και αρκετοί άλλοι, ανησυχούν από την επικίνδυνη παραβατικότητα που επιδεικνύουν πολλοί οδηγοί κατά την οδήγηση. Το σχετικό μήνυμα, έχει να κάνει με τις διάφορες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου όποιος θέλει μπορεί να δώσει ενημέρωση για το που υπάρχει έλεγχος ραντάρ.

Αλήθεια, με τέτοιες δημοσιεύσεις τι είναι αυτό που επιτυγχάνεται; Η ενημέρωση των οδηγών γιατί;  Όταν είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός και τηρείς των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν σου χρειάζεται καμία τέτοια ενημέρωση. 

Ματθαίος Σ: «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ», λέει π.χ μια ανάρτηση, την βλέπει ο Χρήστος Χ., ο οποίος τρέχει με 200 και υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ελαττώνει ταχύτητα και περνάει χωρίς έλεγχο από το σημείο «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ». Σε 5 χιλιόμετρα απόσταση όμως, ο Γιάννος Π, δεν ήταν τόσο τυχερός, αφού ο Χρήστος Χ, ο οποίος πέρασε από τον έλεγχο μετά την ενημέρωση για ύπαρξη των «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ», καρφώνεται πάνω στο όχημά του, με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές.

Σενάριο για ταινία; Ίσως, για πολλούς, αλλά, η καθημερινή πραγματικότητα μάς έχει διδάξει άλλα, ότι αυτά συμβαίνουν και δυστυχώς συμβαίνουν σχετικά συχνά.  Την τελευταία εξαετία 2012 - 2017, 296 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Με λίγα λόγια ένα μικρό χωριό εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Σε μια μόνο εβδομάδα 22 με 28 Ιανουαρίου 2018, 449 οδηγοί (28 για πίσω καθίσματα) καταγγέλθηκαν στην εκστρατεία ελέγχου για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων.  Ίσως τότε γίνει αντιληπτό και κατανοητό, ότι οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι, που διενεργούνται στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης των θανατηφόρων αλλά και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, σώζουν ζωές».  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ