Σε ψήνει να λάβεις μέρος σε έναν από τους παλαιότερους διαγωνισμούς bartending στον κόσμο;

Tο φετινό Havana Club Cocktail Grand Prix καλεί τους bartenders να εμπνευστούν από την κουλτούρα της μοντέρνας Κούβας για να δημιουργήσουν τη δική τους signature συνταγή κοκτέιλ.

 


Article featured image
Article featured image

Ο διαγωνισμός προσφέρει την ευκαιρία σε ανερχόμενους και επαγγελματίες bartenders να αναδείξουν τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας έτσι μία θέση στον παγκόσμιο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη μακρινή Κούβα!

Για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, οι bartenders καλούνται να δημιουργήσουν μία αυθεντική συνταγή, με εύκολη προετοιμασία που να μπορεί να αναπαραχθεί εύκολα ανά τον κόσμο. Ο διαγωνισμός αναμένεται να αναδείξει τους πιο επιδέξιους bartenders του νησιού, αφού απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δείξουν μέσα από τη συνταγή τους ότι έχουν κατανοήσει πλήρως την κουλτούρα της Κούβας στον τομέα του bartending, την απλότητα των συστατικών στις συνταγές της, τη δομή των cocktail της και τις καινοτόμες τεχνικές του bartending της, αλλά και να εντάξουν στη συνταγή τους και ένα στοιχείο από την κουλτούρα της δικής τους χώρας (είτε ως συστατικό, είτε στην παρουσίαση, είτε ακόμα και ως έμπνευση ή τεχνική), μέσω μίας ή όλων των αισθήσεων (γεύση, όραση, ακοή, όσφρηση και αφή).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου app στη σελίδα του Havana Club στο Facebook

Οι 10 συνταγές με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα διαγωνιστούν στον τελικό Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ