Αυνανιστείτε, για το καλό της υγείας σας [μιλάμε πολύ σοβαρά]

Έστω και αν είσαι από τους ανθρώπους που κοκκινίζουν απλώς και μόνο διαβάζοντας στον τίτλο τη λέξη «αυνανιστείτε», πρέπει να δεις αυτό το κείμενο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο αυνανισμός είναι μια διαδικασία που –κυρίως – για τα αγόρια ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία και διαρκεί για χρόνια, αν όχι για πάντα. Για τις γυναίκες τώρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Όχι, γιατί, το απολαμβάνουν λιγότερο, το αντίθετο θα λέγαμε. Ωστόσο τα κοινωνικά ταμπού και οι ενοχές που τις έχουν φορτώσει σε σχέση με τη σεξουαλικότητα και το σώμα τους πολλές φορές τις κρατάνε ομήρους σε μία αέναη καταπίεση σε σχέση με την απόλαυση και την ηδονή.

Δεδομένα, όμως, που φαίνεται πως πρέπει να αλλάξουν άρδην αφού ο αυνανισμός τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι δεν εκτονώνει μόνο τις σεξουαλικές ορμές αλλά έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του οργανισμού.

 Διάβασε κι αυτό: Πώς αντιδράς την ώρα του οργασμού; [15 άτομα περιγράφουν στη CITY]

Για τις γυναίκες, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και του ουροποιητικού συστήματος, μέσω του ανοίγματος του τραχήλου που συμβαίνει ως μέρος της διαδικασίας διέγερσης και έτσι επιτρέπει την ροή της τραχηλικής βλέννης και το ξέπλυμα των βακτηρίων.

Ο αυνανισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, να συμβάλει στη μείωση της αϋπνίας μέσω της απελευθέρωσης ορμονών και εκτόνωσης της έντασης και να αυξήσει την πυελική αντοχή μέσα από τις συσπάσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού. Για τους άνδρες, ο αυνανισμός βοηθά στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του προστάτη, πιθανώς δίνοντας την ευκαιρία να καθαρίσει ο προστάτης από καρκινογόνα στοιχεία.

Ο αυνανισμός βελτιώνει επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αυξάνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε μικρές δόσεις. Μπορεί επίσης να μειώσει την κατάθλιψη με την αύξηση της ποσότητας των ενδορφινών στην κυκλοφορία του αίματος.

Έμμεσα συμβάλει στην πρόληψη της υπογονιμότητας με την προστασία των ανθρώπων από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα. Όπως χαρακτηριστικά λένε, «δεν μπορείτε να κολλήσετε τον εαυτό σας κανένα από αυτά τα νοσήματα!» . Τέλος υπάρχει ένα μεγάλο όφελος από τον αυνανισμό: είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για τη μεγιστοποίηση του οργασμού.

 

Με πληροφορίες από popaganda.gr

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ