Απεργία πείνας από μαθητές σε σχολείο της Κύπρου

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και θα υπάρξουν στιγμές που μπορεί να λυγίσουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε».

 


Article featured image
Article featured image

Γιατί όμως οι μαθητές του G C School of Careers, πήραν μια τέτοια απόφαση;

«Κάθε χρόνο προχωράμε σε διάφορες ενέργειες για να μαζέψουμε χρήματα και να τα προσφέρουμε σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, φέτος όμως αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

52 μαθητές του σχολείου μαζί με τις καθηγήτριες τους Linda Μουσουλίδη και Μαριάννα Θεοδότου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας η οποία θα διαρκέσει 30 ώρες, ως μια συμβολική κίνηση στήριξης σε όλα εκείνα τα παιδιά που η έλλειψη τροφής είναι η καθημερινότητά τους. «Ο λόγος που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη συμβολική κίνηση, είναι για να βιώσουμε έστω και στο ελάχιστο τη καθημερινότητα, των παιδιών σε χώρες του τρίτου κόσμου.»

Σκοπός και στόχος της απεργίας πείνας, είναι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν στο Rhea Foundation* το οποίο σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει στην Τανζανία για να χτίσουν ένα σχολείο στο χωριό Mara των Μασάι.

«Χωρίς αμφιβολία ο σκοπός που το κάνουμε όλο αυτό αξίζει τα μέγιστα. Είναι η ελάχιστη συμβολή σε μία πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσουν κάποια παιδιά ευκαιρία στη μόρφωση και στην εκπαίδευση. Κάτι που για εμάς είναι δεδομένο. Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο να μην μπορούμε να φάμε από τις 6:00 το πρωί της Παρσκευής 23 Μαρτίου, έως τις 13:00 της επομενης ημέρας, ωστόσο θεωρούμε ότι οι ώρες θα περάσουν ευχάριστα. Θα είναι σαν κατασκήνωση, αφού θα κοιμηθούμε σε υπνόσακους εντός της σχολικής καφετέριας. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι επειδή είναι πολλές οι ώρες, γύρω στις 18:00, απόγευμα Παρασκευής θα φάμε ένα μικρό μπολ με ρύζι και ένα χυμό πορτοκάλι».

 

*Σύντομα στη CITY θα δημοσιευτεί εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τη δράση του Rhea Foundation στην Τανζανία και τα 4 πρόσωπα που θα ξεκινήσουν από την Κύπρο για να χτίσουν το σχολείο στο χωριό Mara. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ